Το "Metropolis" έρχεται στη μικρή οθόνη. - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το “Metropolis” έρχεται στη μικρή οθόνη.

TV | 18-12-2016 |

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο δημιουργός του Mr.Robot, Sam Esmail, πρόκειται να γυρίσει το “Metropolis” του Fritz Lang(1929) σε μίνι σειρά. Δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα κάτι, φήμες όμως θέλουν τη σειρά να βρίσκεται σε στάδιο προ-παραγωγής, ωστόσο δεν πρόκειται να βγει άμεσα.Ίσως αυτό οφείλεται στο ότι το  πλάνο για το “Mr.Robot” είναι τέσσερις με πέντε σεζόν και ο Esmail δε θέλει να τα κάνει ταυτόχρονα. Άλλωστε μια ενδεχόμενη  μεταφορά του “Metropolis” είναι δυνατό αλλά και ριψοκίνδυνο χαρτί.

Το κλασσικό έργο “Metropolis” του Fritz Lang δεν ήταν η πρώτη Sci-fi ταινία (είχε προηγηθεί το A trip to the Moon του George Méliès). Αλλά άφησε το στίγμα της στο χώρο, όχι μόνο γιατί ενέπνευσε τη δημιουργία νεότερων sci-fi ταινιών, αλλά γιατί ασχολήθηκε με αρκετά φιλοσοφικά ζητήματα. Ένα από αυτά,που ακόμα και σήμερα ακούγεται επίκαιρο είναι: “Δικαιοσύνη,ισότητα,αδελφοσύνη,όχι εκμετάλλευση-Όχι να είναι η κόλαση του ενός, ο παράδεισος του άλλου!

Η φουτουριστική πόλη Fritz Lang  αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία των σύγχρονών ταινιών επιστημονικής φαντασίας. Για παράδειγμα στο Star Wars η πόλη “Καρασάν” μοιάζει με τη Μητρόπολη, ομοίως η πόλη του Σούπερμαν ονομάστηκε “Μετρόπολις” ως tribute στη ταινία του Lang. Εύλογα μας δημιουργείται το ερώτημα πως ένας άνθρωπος το 1929 μπορούσε να οραματιστεί έναν κόσμο που ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα φαντάζει ασύλητος;“Κοίταζα τους δρόμους της Νέας Υόρκης,τα αναμμένα φώτα και τα πανύψηλα κτήρια και εκεί μου ήρθε η ιδέα για το Μετρόπολις.” είχε δηλώσει ο σκηνοθέτης.

Μένει μόνο να δούμε πως το αριστούργημα το Lang θα μεταφερθεί στη μικρή οθόνη!

 

Διαβάστε περισσότερα για: