Οι καλύτερες ταινίες και σειρές του 2016 σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι καλύτερες ταινίες και σειρές του 2016 σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου

Ειδήσεις | 9-12-2016 |

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου ανακοίνωσε τις 10 καλύτερες ταινίες και σειρές της φετινής χρονιάς, με αρκετά αναμενόμενους τίτλους αλλά και κάποιες μικρές εκπλήξεις.

Στη λίστα για τις καλύτερες ταινίες περιλαμβάνονται οι συνήθεις ύποπτοι των περισσότερων φετινών βραβείων που είναι τα La La Land, Moonlight, Manchester by the Sea, Hell or High Water, Hacksaw RidgeSully και Arrival, όπως επίσης και δύο πολύ πρόσφατες κυκλοφορίες, το Silence του Martin Scorsese και το Fences του Denzel Washington. Η μεγάλη έκπληξη της λίστας είναι το Zootopia της Disney, το οποίο κατάφερε και αυτό να πάρει μια θέση δίπλα σε τόσο μεγάλες ταινίες.

Από τις καλύτερες 10 τηλεοπτικές σειρές δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά το Game of Thrones αλλά και το αγαπημένο όλων φέτος Stranger Things, ενώ η υπόλοιπη λίστα περιλαμβάνει αρκετές σειρές που έκαναν την πρεμιέρα τους το 2016.

Το ειδικό βραβείο του Ινστιτούτου φέτος πήγε στο ντοκιμαντέρ O.J.: Made In America, διάκριση που στο παρελθόν έχουν λάβει ταινίες που βραβεύτηκαν με το όσκαρ καλύτερης ταινίας, όπως το The King’s Speech και το The Artist.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις ολοκληρωμένες λίστες των 10 καλύτερων ταινιών και σειρών του 2016 (σε αλφαβητική σειρά):

Ταινίες:

Arrival

Fences

Hacksaw Ridge

Hell or High Water

La La Land

Manchester by the Sea

Moonlight

Silence

Sully

Zootopia

Σειρές:

The Americans

Atlanta

Better Call Saul

The Crown

Game of Thrones

The Night Of

The People v. O.J. Simpson: American Crime Story

Stranger Things

This Is Us

Veep

Ειδικό Βραβείο AFI: O.J.: Made in America

Διαβάστε περισσότερα για: