Gilmore Girls: A Year in the Life - είδαμε την Netflix επιστροφή της σειράς – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Gilmore Girls: A Year in the Life – είδαμε την Netflix επιστροφή της σειράς

TV | 11-12-2016 |

Η σειρά Gilmore girls ήταν ένα guilty pleasure για αρκετούς από εμάς. Παρόλο που ξεκίνησε στην αυγή της νέας χιλιετίας,έχει όλα όσα χαρακτηρίζουν τη δεκαετία των 90s.Αρχικά πρόκειται για δράμα με στοιχεία κωμωδίας . Οι πρωταγωνιστές  της μιλούν πολύ και γρήγορα και είναι ρόλοι-κόντρα στα πρότυπα της κοινωνίας.

Η σειρά περιγράφει τις σχέσεις ανάμεσα σε τρεις γενιές της οικογένειας Gilmore στην πορεία του χρόνου. Η Lorelai Gilmore(Lauren Graham) μεγαλώνει μόνη της την κόρη της Rory (Alexis Bledel) στην φανταστική πόλη του Stars Hallow.H σχέση ανάμεσα σε μητέρα και κόρη μοιάζει περισσότερο με φιλική, γιατί  η Lorelai ήταν μόλις δεκαέξι όταν γέννησε τη Rory και γιατί η σχέση της Lorelai με τη δική της μητέρα ήταν ανέκαθεν ένα πεδίο μάχης.Η ήρεμη δύναμη της οικογένειας είναι ο πατέρας της Lorelai,Richard. Η σειρά διήρκεσε εφτά σεζόν(2000-2007) και στην Ελλάδα προβλήθηκε από το Star Chanel.

Φέτος το Νοέμβριο η σειρά επέστρεψε μέσω της online πλατφόρμας του Netflix με τέσσερα επετειακά επεισόδια.Συνολικά περιγράφουν έναν ολόκληρο χρόνο ,σύμφωνα με τις τέσσερις εποχές,ξεκινώντας από το Χειμώνα και τελειώνοντας με το Φθινόπωρο.Η mini σειρά έρχεται από τους δημιουργούς της original σειράς Amy Sherman-Palladino και Daniel Palladino.Το κάθε επεισόδιο διαρκεί γύρω στα 90 λεπτά.

Δέκα χρόνια μετά το τελευταίο επεισόδιο της σειράς επιστρέφουμε στο γραφικό Stars Hallow το οποίο ενώ έχει αλλάξει στο πέρασμα του χρόνου μοιάζει απίστευτα οικείο.H Lorelai ,ένας ανέκαθεν δραστήριος άνθρωπος, συνειδητοποιεί ότι τα τελευταία χρόνια έχει μείνει στάσιμη τόσο στα προσωπικά όσο και στα ερωτικά της.Εν τω μεταξύ, η Rory είναι σε μια παρόμοια κατάσταση καθώς έχει μπει στα τριάντα και ψάχνει να βρει κάτι που θα αναζωπυρώσει τη δημοσιογραφική της καριέρα.Στοιχείο κλειδί για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δύο ηρωίδες είναι ο θάνατος του πατέρα της Lorelai,Richard.Ο Edward Herrmann, ο ηθοποιός που ενσάρκωνε τον το Richard Gilmore απεβίωσε πριν δύο χρόνια.Το γεγονός αυτό γεννούσε αμφιβολίες για το κατά πόσον η “επιστροφή” της σειράς θα ήταν πετυχημένη μιας και ο χαρακτήρας του Richard ήταν βασικός.

Το καλογραμμένο σενάριο και σινεματογραφία που θυμίζει περισσότερο ταινία παρά τηλεοπτική εκπομπή διαλύουν τις αμφιβολίες από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Σε αρκετά σημεία γίνονταν αναφορές-σχόλια σε γεγονότα που απασχόλησαν το περασμένο χρόνο, όπως για παράδειγμα το Brexit. Υπάρχουν αρκετά κοινωνικά σχόλια, για παράδειγμα ο Luke δίνει στους πελάτες του εστιατορίου του ψεύτικο κωδικό πρόσβασης για το wifi για να μιλάνε, όπως λέει, μεταξύ τους και να μην αποβλακώνονται μπροστά από μια οθόνη. Οι σεναριογράφοι δε δίστασαν ακόμα να καυτηριάσουν και αμφιλεγόμενα θέματα με το black χιούμορ που χαρακτηρίζει τη σειρά, ο δήμαρχος του Stars Hallow θέλει να οργανώσει το πρώτο gay parade της πόλης και δηλώνει αγανακτισμένος  όταν συνειδητοποιεί ότι δεν υπάρχουν αρκετοί gay στην πόλη!

Το μόνο ερώτημα που γενάτε μετά από αυτά τα σπέσιαλ επεισόδια είναι το αν η σινεφιλ, εθισμένη  στον καφέ οικογένεια που όλη αγαπήσαμε επέστρεψε για τα καλά . Το Netflix πάντως δεν έχει δώσει ακόμα ξεκάθαρη απάντηση!

  • rs_1024x759-160919070944-1024.gilmore-girls-a-year-in-the-life.ch.091916
  • images (2)
  • images (1)
  • Gilmore Girls
  • trailer-de-las-chicas-gilmore-netflix