Doctor Who:Η σειρά επιστρέφει με νέο Christmas special – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Doctor Who:Η σειρά επιστρέφει με νέο Christmas special

TV, Ειδήσεις | 18-12-2016 |

Για το Σελντόν και το Λέοναρντ(Big Bang Theory) δεν είναι απλά μια σειρά είναι «τρόπος ζωής», τη στάση αυτή θα στηρίξουν πολλοί…. ακόμα και τα «απίθανα μωρά»!(ναι, η animated σειρά του Nickelodeon).

Πράγματι, η λίστα των φαν της σειρά «Doctor who» είναι μεγάλη  μιας και πρόκειται για τη μακροβιότερη σειρά επιστημονικής φαντασίας.Fun fact: έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο Γκίνες ως η μακροβιότερη σειρά στην ιστορία της τηλεόρασης αφού  προβάλλονταν στη Βρετανία από το 1963! Σταμάτησε το 1989.

Το 1996 δημιουργήθηκε και μια ταινία από το Hollywood, η οποία όμως δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία.Tον Μάρτιο του 2005 το BBC πήρε τη μεγάλη απόφαση και η σειρά άρχισε να προβάλλεται ξανά τηλεοπτικά, με νέα επεισόδια.

Η σειρά έχει ως κεντρικό ήρωα τον Δόκτρωρ, έναν εξωγήινο και συγκεκριμένα έναν άρχοντα του χρόνου από τον πλανήτη Γκάλλιφρεϋ. Ταξιδεύει με το διαστημόπλοιο/χρονομηχανή, Ταρντις που είναι καμουφλαρισμένο ώστε να μοιάζει με μπλε αστυνομικό θάλαμο(τη δεκαετία του 1960, όπου και άρχισε να προβάλλεται η σειρά η Αγγλία ήταν γεμάτη τέτοιους θαλάμους).

Ο Δόκτωρ είναι ο τελευταίος άρχοντας του χρόνου καθώς ο πλανήτης του έχει καταστραφεί εξαιτίας του Time War II (ενός πολέμου ανάμεσα στους Ντάλεκ και στους Άρχοντες του χρόνου).-Υπάρχει ένας έμμεσος συσχετισμός με τον Β’Παγκοσμιό Πόλεμο, μη ξεχνάμε ότι η σειρά άρχισε να προβάλλεται κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Ο Δόκτωρ αφιερώνει τη ζωή του στο να ταξιδεύει στο χωροχρόνο έχοντας συχνά μαζί του ανθρώπους που το συντροφεύουν στις περιπέτειες του. Ένα από τα πολλά χαρίσματα των αρχόντων του χρόνου είναι ότι μπορούν να αναπλάθουν τα τραυματισμένα μέλη του σώματός τους. Σε μια ολοκληρωτική αναγέννηση παίρνουν άλλο πρόσωπο, αλλάζοντας ηλικία, φωνή, πολλές φορές ακόμη και προσωπικότητα!

Από την επιστροφή της σειράς το 2005 έχει καθιερωθεί σαν παράδοση το Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο να προβάλλεται ανήμερα των Χριστουγέννων. Παρόλο που σαν επεισόδια μπορεί να τα δει κανείς ανεξάρτητα με το αν βλέπει τη σειρά, μιας και μοιάζουν περισσότερο με ταινία, εισάγουν κάποιο νέο πρόσωπο ή μικρές πληροφορίες που φωτίζουν το παρελθόν του Δόκτορα, για τον οποίο ξέρουμε ελάχιστα, ούτε καν το όνομα του. Στατιστικά είναι το επεισόδιο με τη μεγαλύτερη ακροαματικότητα.

Mετά από ένα 2016 χωρίς κανένα επεισόδιο Doctor Who, πρεμιέρα κάνει αυτή την Παρασκευή το Χριστουγεννιάτικο Επεισόδιο με τίτλο: “The Return Of Doctor Mysterio”.

Κάθε Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο είναι μοναδικό.Προσωπικά, το αγαπημένο μου  είναι το “A Christmas Carol”(τον Δόκτωρ υποδύεται ο Matt Smith).Πρόκειται για τη μεταφορά της κλασσικής ιστορίας του Ντίκενς σε ένα φανταστικό κόσμο.Είναι γενικά ένα από τα καλύτερα επεισόδια της σειράς με φοβερό καστ,καλοσχεδιασμένα σκηνικά και ονειρικά πλάνα.

Αν λοιπόν είστε φαν των Sci-fi και των Χριστουγέννων τα Χριστουγεννιάτικα σπέσιαλ του “Doctor Who” δε θα πρεπε να λείπουν από τη λίστα των ταινιών σειρών που σχεδιάζετε να δείτε τις μέρες των γιορτών!

Διαβάστε περισσότερα για: ,