Ο Sean Baker επιστρέφει με νέα ταινία μετά το Tangerine – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Sean Baker επιστρέφει με νέα ταινία μετά το Tangerine

Ειδήσεις | 29-9-2016 |

Την χρονιά που μας πέρασε το Tangerine ήταν μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες. Γυρισμένο αποκλειστικά με ένα i-phone, έδειξε τους νέους δρόμους που μπορεί να ακολουθήσει η κινηματογράφιση χωρίς να στερείται ποιότητας. Αντιθέτως να είναι περισσότερο δημιουργική, ενεργητική και έξω από τα καθιερωμένα πλαίσια.

Άλλωστε για αυτό θαυμάζουμε τον Sean Baker και του έχουμε κάνει και ένα ωραίο αφιερωματάκι το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

the-florida-project

Όμως δεν άφησε τον  χρόνο να κυλήσει και πέρασε δυναμικά στην επόμενη ταινία. Η νέα του δημιουργία έχει τον τίτλο “The Florida Project”και από τα λίγα που έχουν γίνει γνωστά θα τοποθετείται την περίοδο που η Disney αγόραζε οικόπεδα στην Φλώριντα για να στήσει την εκεί Disneyland και θα παρακολουθεί ένα 6χρονο αγόρι και τις περιπέτειες με τους φίλους του, ενώ οι γονείς τους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Για ακόμα μια φορά ο Baker κάνει μια ενδιαφέρουσα επιλογή ηθοποιών. Διαλέγει πάλι μη επαγγελματίες κατά βάση ενώ απέναντι τους βάζει τον βετεράνο Willem Dafoe.

Επίσης αυτή την φορά επιλέγει να γυρίσει σε κάμερα 35mm η οποία  έδωσε τρομερά αποτελέσματα σε συνδυασμό με το φως της Φλώριντα.

Η ταινία βρίσκεται στην διαδικασία του post production και εμείς περιμένουμε με ανυπομονησία για το τελικό αποτέλεσμα.

 

Διαβάστε περισσότερα για: