Φεστιβάλ Βενετίας: O Mel Gibson "επιβιώνει" στο Hollywood και γνωρίζει την αποθέωση στην Βενετία! – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Φεστιβάλ Βενετίας: O Mel Gibson “επιβιώνει” στο Hollywood και γνωρίζει την αποθέωση στην Βενετία!

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 6-9-2016 |

Αφού εξέπληξε τους κριτικούς το πρωί της Κυριακής με τις δημοσιογραφικές προβολές, το πολεμικό δράμα του Mel Gibson “Hacksaw Ridge” έκανε πρεμιέρα στο φεστιβάλ της Βενετίας μόλις χτες..

Οι τίτλοι του τέλους αρχίζουν να πέφτουν, το soundtrack της ταινίας γεμίζει κάθε σπιθαμή της αίθουσας και το φως που επιστρέφει σιγά-σιγά επαναφέρει τους θεατές στο παρών. Δεν κάθεται κανείς, όλοι όρθιοι, ενθουσιασμένοι, χειροκροτούν ασταμάτητα για περισσότερo από 10 λεπτά. Πρωτοφανές standing ovation για έναν άνθρωπο που -όπως ο ίδιος είπε- κατάφερε να “επιβιώσει” στο Hollywood. Δεν χωρά καμιά αμφιβολία ότι ο Mel Gibson είχε χρόνια να βιώσει τούτο το συναίσθημα όμως το πλήρωμα το χρόνου έφτασε για έναν γεννημένο σταρ όπως είναι ο 60χρονος. Με το πέρας του standing ovation ο αμφιλεγόμενος κινηματογραφιστής, μαζί με τους πρωταγωνιστές της ταινίας, κλήθηκαν να απαντήσουν ερωτήσεις του κοινού αλλά και να δεχθούν συγχαρητήρια. Andrew Garfield, Vince Vaughn, Hugo Weaving, Teresa Palmer και Luke Bracey περπάτησαν στο κόκκινο χαλί της Βενετίας σαν θριαμβευτές μετά το πέσιμο της αυλαίας..

mel5

Ο Desmond Doss είναι ο πρώτος Αμερικανός πολίτης που τιμήθηκε με το «Μετάλλιο της Τιμής», όντας αντιρρησίας συνείδησης και μην έχοντας πιάσει ποτέ όπλο στο πεδίο της μάχης. Η πίστη του (μια συχνή θεματική φέτος στο Φεστιβάλ, όπως επισημάναμε και χθες) είναι εκείνη που δεν του επέτρεπε να αγγίξει όπλο, θεωρώντας τον θάνατο στον πόλεμο ουσιαστικό έγκλημα, η πατριωτική του όμως συνείδηση είναι εκείνη που του επέβαλε να καταταγεί στον στρατό ώστε να βοηθήσει τους συμπατριώτες του, ύστερα από την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ. Το πρώτο μέρος της ταινίας είναι εκείνο που ασχολείται κυρίως με τις κακουχίες που αναγκάστηκε να υποστεί λόγω των επιλογών του. Ο Andrew Garfield καταφέρνει να πάρει εύκολα με το μέρος του τον θεατή την ώρα που η ταινία σιγά-σιγά μεταφέρεται στο δεύτερο μέρος(εκείνο της δράσης).

Mel-Gibson-Teresa-Palmer-Andrew-Garfield-attend-Hacksaw-Ridge-premiere-in-Venice

Στο second part λοιπόν, ο Mel Gibson φανερώνει ένα μέρος του ατόφιου ταλέντου που έχει στην κινηματογράφηση της δράσης. Διατηρεί την ένταση πάντα στο τέρμα, καταφέρνει να εκτονώνει το δράμα με μερικές καίριες παρεμβάσεις (που βασίζονται κυρίως στο χαμόγελο του Garfield) και ξέρει πώς να κρατήσει το κοινό του σε όλη την πορεία της διαδρομής, όντας ένας ικανός και καθόλου «δήθεν» σκηνοθέτης.
Αναμφίβολα, το στοιχείο του πατριωτισμού ξεχειλίζει στη νέα δημιουργία του Gibson αλλά και πάλι δεν είναι κάτι που δεν το περίμενε ο σινεφίλ.

«”Επιβίωση”, είναι η μόνη λέξη που θα χρησιμοποιούσα σε σχέση με το Χόλιγουντ… είναι η ίδια λέξη που χρησιμοποιούν όλοι. Μερικές φορές κάνεις ένα μεγάλο βήμα προς τα πίσω. Το έκανα… Για τον ένα ή τον άλλο λόγο, ίσως φταίει το σε ποιο σημείο βρίσκεται κάθε φορά στη ζωή σου», είπε ο απόλυτος σταρ που 10 χρόνια μετά την τελευταία του ταινία αποδεικνύει ότι η φλόγα δεν έσβησε ποτέ από μέσα του..

49103825.cached

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , ,