ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ITALIAN FILM DAYS – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ITALIAN FILM DAYS

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 10-9-2016 |

Δε μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι η Ιταλία υπήρξε για χρόνια η πρωταγωνίστρια κινηματογραφική δύναμη στην Ευρώπη, έχοντας συστήσει στο παγκόσμιο σινεμά κορυφαίους δημιουργούς και μέγιστες ταινίες που όλοι γνωρίζουμε και όλοι αγαπάμε.

Μετά από μία απότομη υποχώρηση στις αρχές της δεκαετίας του ’90, τα τελευταία χρόνια κάτι κινείται πάλι στη γειτονική χώρα. Νέοι δημιουργοί ξεπηδούν στο προσκήνιο, φεστιβάλ και διανομείς δείχνουν θερμό ενδιαφέρον για υλικό από την Ιταλία, το ιταλικό σινεμά μοιάζει και πάλι έτοιμο να κατακτήσει τον κόσμο.

Στο Αφιέρωμα «Italian Film Days» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 22ης διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, θα παρουσιαστούν μερικές από τις καλύτερες ιταλικές ταινίες της χρονιάς, οι οποίες εκπροσωπούν επάξια αυτό το ανανεωτικό ρεύμα. Τρία χρόνια μετά τον φιλμικό δυναμίτη του «Ανθρώπινου Κεφαλαίου», ο Πάολο Βίρτζι ακολουθεί δύο γυναίκες στο δρόμο προς την ελευθερία, στο «Like Crazy». Ο Πιέρο Μεσίνα κινηματογραφεί τον θρήνο και μεταμορφώνει τη Ζιλιέτ Μπινός σε μεσογειακή μητρική φιγούρα, στο «LAttesa». Ενας έρωτας ανθίζει μέσα στη φυλακή, στο «Fiore» του Κλαούντιο Τζοβανέζι. Δύο σιαμαίες αδελφές καλούνται να λάβουν μια δύσκολη απόφαση στο «Indivisibili» του Εντοάρντο Ντε Αντζελις. Ο Ρομπέρτο Αντο παντρεύει το μυστήριο με τη μεταφυσική στο «The Confessions». Και στο «Suburra», ο Στέφανο Σολίμα αφηγείται μια συναρπαστική ιστορία διαφθοράς σε μια Ρώμη όπου δεν σταματά ποτέ να βρέχει.

Το Αφιέρωμα «Italian Film Days» πραγματοποιείται από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 02 Οκτωβρίου στις αίθουσες που θα φιλοξενούν το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας (Δαναός, Ιντεάλ, Παλλάς) σε συνεργασία με τη StraDa Films και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ιταλίας, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Ινστιτούτου Luce Cinecittà.

Διαβάστε περισσότερα για: