Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Οδηγός Επιβίωσης – Τετάρτη 28/9 – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Οδηγός Επιβίωσης – Τετάρτη 28/9

Φεστιβάλ | 27-9-2016 |

Η σημερινή μέρα του φετινού φεστιβάλ είναι μια από τις πιο αδύναμες καθώς οι επιλογές είναι αρκετά περιορισμένες.

Όλο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ανά ταινία ή ανά ημερομηνία, στο Cinego.gr

the-fixer

Η ταινία που έχει σίγουρα την προσοχή μας είναι το “The Fixer/ο Διαμεσολαβητής” στην Ταινιοθήκη στις 18:00. Ο Οσμάν είναι ένας νεαρός άνδρας από το Αφγανιστάν που στην πατρίδα του ενεργούσε ως διαμεσολαβητής (fixer) των δυτικών πολεμικών ανταποκριτών και πλέον ζει σε μία μικρή πόλη στη Βόρεια Καλιφόρνια, έχοντας λάβει άσυλο από την αμερικανική κυβέρνηση. Εκμεταλλευόμενος την ευχέρειά του στα αγγλικά και μια μεγάλη επιθυμία να αγκαλιάσει τη νέα του ζωή, δουλεύει ως βοηθός αστυνομικού ρεπορτάζ σε μια τοπική εφημερίδα, κάνοντας όνειρα πως κάποια στιγμή θα καταφέρει να γίνει κανονικός δημοσιογράφος. Η εξαφάνιση ωστόσο ενός ιδιόρρυθμου ντόπιου παίρνει απρόσμενη τροπή, αποτυπώνοντας την επιφυλακτικότητα με την οποία αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία τον Οσμάν.

Η ταινία προβάλλεται στο πλαίσιο του τμήματος “Μειονότητες” αποτελεί μια σίγουρη επιλογή.

alle-anderen

Εδώ στο Cinefreaks φαίνεται πως η Maren Ade είναι η νέα μας λατρεία. Έχοντας δει  και κατενθουσιαστεί με το Toni Erdmann στις Κάννες, έχοντας λατρέψει την πρώτη μεγάλου μήκους της ταινία “Το Δέντρο αντί για το Δάσος / Der Wald vor lauter Baumen” , ήρθε η σειρά να δούμε και την τρίτη της ταινία. Το “ Όλοι οι Άλλοι / Alle Anderen” μας έρχεται από το 2009 και πιστεύουμε να είναι τόσο καλό όσες και οι προηγούμενες.

Σικελία. Καυτός ήλιος. Καλοκαίρι. Ένα ζευγάρι Γερμανών γύρω στα 30 περνάει τις διακοπές του στο νησί του ιταλικού νότου, αλλά το ειδυλλιακό περιβάλλον και η αρμονία του τοπίου έρχονται σε αντιπαράθεση με τη σχέση τους. Τίποτα τραγικό δεν έχει συμβεί, καμία ανυπέρβλητη δυσκολία. Οι δυο τους μοναχά κάποιες στιγμές ταλαιπωρούνται στην προσπάθειά τους να προσδιορίσουν τη σχέση τους, να συμβιβάσουν τα θέλω τους και, κυρίως, τον τρόπο που τελικά τα εξωτερικεύουν. Ο δεσμός τους, όμως, θα δοκιμαστεί περαιτέρω όταν θα συναντήσουν τυχαία ένα φιλικό ζευγάρι που επίσης παραθερίζει στην περιοχή. Ραντεβού στο Δαναός 1 στις 19:45.

train-to-busan

Τέλος, αποφασίζουμε να κλείσουμε την μέρα μας ζώντας το επικίνδυνα. Πάμε μέχρι τη Νότια Κορέα για να ζήσουμε το τέλος του κόσμου μαζί με τα ζόμπι και τα συναφή με την ταινία  “Το Εξπρές των Ζωντανών Νεκρών / Bus-an-haeng” (Δαναός 1 ώρα 22:15).

Μη μου πείτε ότι δεν πειστήκατε από τον τίτλο και μόνο. Αν όχι, διαβάστε και την περίληψη και σίγουρα οι αντιστάσεις σας θα καμφθούν !

Μια μυστηριώδης πανδημία ξεσπά, μεταμορφώνοντας τους κατοίκους της Νότιας Κορέας σε απέθαντους που λαχταρούν ανθρώπινη σάρκα. Η χώρα τίθεται άμεσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όμως ακόμα και η κήρυξη στρατιωτικού νόμου δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, αφήνοντας τη Σεούλ στο έλεος των ζωντανών-νεκρών. Από τη ρημαγμένη πρωτεύουσα διαφεύγει στο παρά πέντε μια ομάδα επιζώντων, επιβάτες μιας τελευταίας υπερταχείας με κατεύθυνση την πόλη του Μπουσάν. Κάθε στάση, ωστόσο, εγκυμονεί θάνατο και η μάχη για να κρατηθεί έστω και ένα βαγόνι ασφαλές θα είναι αιματηρή.

Διαβάστε περισσότερα για: ,