Κινηματογραφικός πόλεμος για το Aquarius – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Κινηματογραφικός πόλεμος για το Aquarius

Ειδήσεις | 1-9-2016 |

Στο περασμένο Φεστιβάλ των Καννών ο σκηνοθέτης κι οι πρωταγωνιστές της ταινίας “Aquarius” του Kleber Mendonça Filho από την Βραζιλία, που συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ, διαμαρτυρήθηκαν  κατά τη διάρκεια της επίσης πρεμιέρας στο κόκκινο χαλί για τα όσα συνέβαιναν (και συμβαίνουν ακόμη) στη χώρα τους.

Κρατώντας χαρτιά στα χέρια εξέφρασαν την αντίθεση τους για την καθαίρεση της προέδρου της Βραζιλίας Dilma Rousseff και μίλησαν για πραξικόπημα.

Η ταινία “Aquarius”  που βγαίνει στις αίθουσες της Βραζιλίας από 1η Σεπτεμβρίου, κρίθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας κατάλληλη για άτομα ηλικίας άνω  των 18 ετών, λόγω εκτεταμένης χρήσης σκηνών σεξ και ναρκωτικών. Σύμφωνα όμως με ειδικούς της χώρας το 18+ είναι αρκετά σπάνιο για τις ταινίες που βγαίνουν στης κινηματογραφικές αίθουσες της χώρας καθώς οι περισσότερες λαμβάνουν καταλληλότητα 16+.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη Filho αυτό είναι μια μορφή αντιποίνων για τα όσο συνέβησαν στις Κάννες και αναμένεται να πλήξει αρκετά τις εισπράξεις της ταινίας.

Πέρα όμως από την καταλληλότητα της συγκεκριμένης ταινίας έχει ξεσπάσει ένας κινηματογραφικός «πόλεμος» στη  χώρα για την επίσημη υποψηφιότητα της Βραζιλίας στα επερχόμενα Όσκαρ.

Αρκετοί κινηματογραφιστές έχουν αποσύρει τις ταινίες τους από την κούρσα, διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική που ακολουθεί το εθνικό συμβούλιο επιλογής και συγκεκριμένα ένα από τα μέλη του, ο Marcos Petrucelli ,ο οποίος καταφέρθηκε εντόνως εναντίων των όσων συνέβησαν στις Κάννες.

Οι πιθανότητες να αποκλειστεί το Aquarius από την οσκαρική κούρσα είναι αρκετά υψηλές, παρόλο που η ταινία επαινέθηκε για την ερμηνεία της πρωταγωνίστριας  Sonia Braga και αναμένεται να κάνει ένα αρκετά μεγάλο φεστιβαλικό γύρο ξεκινώντας από το Φεστιβάλ του Τορόντο.