Όταν οι αγαπημένοι μας σκηνοθέτες δημιουργούσαν... διαφημίσεις! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Όταν οι αγαπημένοι μας σκηνοθέτες δημιουργούσαν… διαφημίσεις!

Αφιερώματα | 27-8-2016 |

Πρόκειται για μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα και λαμπρότερα αστέρια που έχουν υπάρξει στον χώρο της σκηνοθεσίας. Από τον Arronofsky και τον Von Trier μέχρι τον κλασικό Lynch και τον κλασικότερο Bergman. Πολυβραβευμένοι, αποθεωμένοι και φημισμένοι σήμερα, στα πρώτα τους βήματα, όταν οι περισσότεροι αγνοούσαν τις υπάρξεις τους, εκείνοι προσπαθούσαν να βγάλουν το κρυμμένο τους ταλέντο προς τα έξω με οποιοδήποτε τρόπο. Ένας τρόπος που έδειξαν να προτιμούν όλοι αυτοί, δεν ήταν άλλος από τις διαφημίσεις.

Darren Arronofsky- Διαφήμιση Κολεξιόν Jennifer Lopez

Ο Arronofsky πριν τον επικότατο “Μαύρο Κύκνο” σκηνοθέτησε την λαμπερή Jennifer Lopez στην διαφήμιση της  για την, τότε, νέα κολεξιόν ρούχων της, καταφέρνοντας τα αρκετά καλά. Το σποτ ξεχειλίζει γκλαμ και χορό συνάδοντας απολύτως με αυτό που προμοτάρει.

David Lynch- Διαφήμιση Τεστ Εγκυμοσύνης

Αν και διαρκεί μόλις 15 δευτερόλεπτα, το διαφημιστικό σποτ, σε σκηνοθεσία David Lynch, περνάει ευθέως και κατανοητά αυτό που θέλει να διαφημίσει, χωρίς δυσνόητα μηνύματα και ακαταλαβίστικα πλάνα.

Ingmar Bergman- Διαφήμιση Σαπουνιού

https://youtu.be/d3eG7iwx2MQ

Ο Ingmar Bergman είχε κάτι το μαγικό, και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Οι ταινίες του διακατέχονται από κάτι τόσο ανεξήγητα χαρακτηριστικό, το οποίο καταφέρνει να διαφανεί και στο 1.30 λεπτό της συγκεκριμένης διαφήμισης.

Jean Luc Godard- Διαφήμιση Aftershave

Εξαιρετικά βίντατζ και ταυτοχρόνως με μια εσάνς καλτ, το βίντεο που δημιούργησε ο Jean Luc Godard, μοιάζει περισσότερο με σκηνή από κάποια ταινία του παρά με διαφημιστικό σποτ (εντάξει, μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα).

Lars Von Trier- Διαφήμιση Εφημερίδας

https://youtu.be/KmA1sHbNUlw

Ίσως το πιο ενδιαφέρον, αλλόκοτο και περίεργο από όλα, η διαφήμιση του Lars Von Trier δεν είναι τίποτα λιγότερο από τις δημιουργίες που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην μεγάλη οθόνη του ιδίου: ωμό, γυμνό και αχανές.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , ,