Ο Harry Potter επέστρεψε με 8ο βιβλίο και.. θεατρική παράσταση! – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Harry Potter επέστρεψε με 8ο βιβλίο και.. θεατρική παράσταση!

Ειδήσεις | 2-8-2016 |

Στην εκπνοή του Ιούλη, τα μεσάνυχτα της τελευταίας ημέρας του μήνα, η τρέλα επέστρεψε στα βιβλιοπωλεία. Οι fans του Harry Potter ένιωσαν ξανά λίγη από την ανατριχίλα που τους πλημμύριζε στο παρελθόν με κάθε νέα κυκλοφορία βιβλίου. Τούτη την φορά τα πράγματα ήταν αρκετά διαφορετικά αλλά ταυτοχρόνως είχαν και αρκετή από την μαγική αίγλη του Hogwarts.

To 8o βιβλίο του αγαπημένου μάγου κυκλοφόρησε μερικά 24ωρα πριν δίχως να είναι φυσικά στον αρχικό σχεδιασμό της J.K. Rowling. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα θεατρικό έργο ονόματι “Harry Potter and the Cursed Child” το οποίο πιάνει το νήμα της ιστορίας 19 χρόνια από εκεί που την άφησαν τα κινηματογραφικά έργα. Ο Harry έχει μεγαλώσει, εργάζεται στο υπουργείο Μαγείας και είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Ο μικρότερος γιος του, Albus, φέρει πάνω του, μοιραία, σημάδια του θανάσιμου παρελθόντος που βίωσε ο πατέρας του .Η θεατρική παράσταση άνοιξε αυλαία το περασμένο Σάββατο στο Λονδίνο. Οι περιπέτειες του Potter καθώς φαίνεται τούτη την φορά κάνουν το αντίστροφο δρομολόγιο αφού από θεατρικό κείμενο μετατράπηκε σε βιβλίο, το όγδοο της σειράς.

Harry-Potter-And-The-Cursed-Child

Η χαρισματική συγγραφέας των περιπετειών του περίφημου μάγου μίλησε στο Reuters σχετικά με το μέλλον του Harry Potter..

“Ο ήρωας μας κάνει ένα ακόμη μεγάλο ταξίδι, αυτή τη φορά στο σανίδι και όχι στο πανί. Νομίζω ότι είναι το τελευταίο. Έχει έλθει το πλήρωμα του χρόνου για τον Harry καθώς έφτασε η επόμενη γενιά. Δεν θα υπάρξει τίποτα καινούριο”

Αρκετά ξεκάθαρη φάνηκε η J.K. Rowling σχετικά με την συνέχεια του ήρωα της και για του λόγου το αληθές οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ένα οριστικό φινάλε μοιάζει ιδανικό για ένα κινηματογραφικό project που διήρκησε, σχεδόν, μια δεκαετία.

Όσον αφορά το θεατρικό τώρα, σίγουρα πρόκειται για μια ξεχωριστή παράσταση. Από την μία ο Harry Potter στο σανίδι μπαμπάς, κι από την άλλη μια ιστορία εντελώς αινιγματική και πρωτόγνωρη. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως για πρώτη φορά δεν έχουμε να κάνουμε με ιστορία εξ ολοκλήρου βγαλμένη από το μυαλό της Rowling. Τόσο ο θεατρικός συγγραφέας Jack Thorne όσο και ο σκηνοθέτης John Tiffany, έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της πλοκής.
Οι κριτικές που έχει αποσπάσει μέχρι στιγμής το θεατρικό είναι θετικότατες. Με διάρκεια 5 ώρες και χωρισμένο σε 2 μέρη, ο “Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί” κατά πάσα πιθανότητα αποτελεί το κύκνειο άσμα ενός παγκοσμίου φαινομένου.

harry-potter-and-the-cursed-child-at-palace-theatre_harry-potter-jamie-parker-albus-potter-sam-clemmett-and-ginny-potter-poppy-

Υπάρχουν και καλά νέα παρόλα αυτά για τους λάτρεις της μαγείας αφού δε θα χρειαστεί να περιμένουν και πολύ για το επόμενο κινηματογραφικό τέκνο της J.K. Rowling. “Fantastic Beasts and Where to Find Them” είναι η νέα ταινία που θα μας ταξιδέψει σε μια εποχή πολύ πριν από εκείνη του Potter. Στις 17 του Νοέμβρη στις σκοτεινές αίθουσες της χώρας μας.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , ,