Δείτε το ντοκιμαντέρ για το πως γυρίστηκε η Σιωπή των Αμνών (video) – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Δείτε το ντοκιμαντέρ για το πως γυρίστηκε η Σιωπή των Αμνών (video)

Inside Cinema, Viral, Αφιερώματα | 22-8-2016 |

H Σιωπή των Αμνών είναι μια από τις πιο κλασσικές ταινίες στην ιστορία του σινεμά, μία από τις τρεις μόλις, που έχουν κερδίσει Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Α Ανδρικού και Α Γυναικείου Ρόλου (μαζί με την Φωλιά του Κούκου και το Συνέβη μια Νύχτα). Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της ταινίας, είναι πως οι βασικοί συντελεστές της αποτελούσαν… εναλλακτικές άλλων μεγάλων του σινεμά: ο Gene Hackman προοριζόταν για σκηνοθέτης και ενδεχομένως πρωταγωνιστής, η Michelle Pfeifer για τον ρόλο της Clarice, που κατέληξε στην Jodie Foster, και ο Sean Connery για εκείνον του Hannibal, πριν τον απορρίψει και καταλήξει στον Anthony Ηopkins.

Το ντοκιμαντέρ για την παραγωγή της ταινίας, που προβλήθηκε στο Biography Channel το 2010, αφηγείται αυτήν ακριβώς την ιστορία, μιας ομάδας “εναλλακτικών επιλογών” για να δημιουργήσουν μια από τις πιο τρομακτικές ταινίες και να δώσουν σε μια κατ’ εξοχήν εμπορική ταινία την σφραγίδα του “κλασσικού”.

Η ταινία έχει διάρκεια 90 λεπτών περίπου, περιέχει συνεντεύξεις όλων των συντελεστών και μπορείτε να την δείτε παρακάτω: