Βρέθηκε ο ένοχος για τη διαρροή των γυμνών φωτoγραφιών των celebrities - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Βρέθηκε ο ένοχος για τη διαρροή των γυμνών φωτoγραφιών των celebrities

Ειδήσεις | 2-7-2016 |

Ένας 28χρονος άνδρας από το Σικάγο δήλωσε ένοχος για το χακάρισμα των λογαριασμών Apple iCloud και Gmail τουλάχιστον 300 χρηστών, συμπεριλαμβανομένων και των λογαριασμών 30 celebrities. Ο ένοχος Εdward Majerczyk θα αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών, αν και λέγεται ότι τελικά η φυλάκιση θα μειωθεί στους 6-12 μήνες.

Μετά το σκάνδαλο του 2014, πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό hacking, κατά το οποίο δημοσιεύονται στο διαδίκτυο φωτογραφίες από ιδιωτικές στιγμές πολλών διασήμων. Το Μάρτιο, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι ο Ryan Collins, 36 ετών, από την Πενσιλβανία, είχε συμφωνήσει να δηλώσει ένοχος για το χακάρισμα λογαριασμών 100 ανθρώπων που είχε ως αποτέλεσμα το downloading γυμνών φωτογραφιών και βίντεο, μεταξύ των οποίων περιλαμβανόταν και υλικό με δημόσια πρόσωπα, .

Ωστόσο, οι Αρχές δήλωσαν ότι ούτε ο Collins ούτε ο Majerczyk ανήρτησαν online το επίμαχο υλικό. Γι’ αυτό η έρευνα συνεχίζεται, σύμφωνα με δηλώσεις του Thom Mrozek, εκπροσώπου των συνηγόρων των ζημιωθέντων. Μολονότι οι κατηγορίες είναι παρόμοιες, οι δύο άντρες φαίνεται να δρούσαν ανεξαρτήτως ο ένας του άλλου. Η τακτική τους ήταν πολύ συγκεκριμένη όμως. Ο Majerczyk φαίνεται ότι έστελνε emails από λογαριασμούς όπως “appleprivacysecurity@icloud.com” ή “appleprivacy@icloud.com” με αποτέλεσμα οι χρήστες να θεωρούν ότι ήταν έγκυρα, να τα ανοίγουν κι εκείνος να αποκτά πλήρη πρόσβαση στους λογαριασμούς τους.

Σας υπενθυμίζουμε, ότι η συγκεκριμένη απάτη είχε ως θύματα πάνω από 100 celebrities, μεταξύ των οποίων η Jennifer Lawrence, η Kirsten Dunst και η Kate Upton.