8 Storylines από comic book, που καταστράφηκαν στις ταινίες - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

8 Storylines από comic book, που καταστράφηκαν στις ταινίες

Adapted | 5-7-2016 |

Το ξέρουμε ήδη ότι το θέμα διασκευή είναι ένα πονεμένο θέμα. Και όταν αυτό το θέμα μας κάνει να ασχοληθούμε με τα αγαπημένα μας comics, τότε τα πράγματα γίνονται χειρότερα.

Ίσως το μόνο καλό παράδειγμα που έχουμε είναι το “Captain America: The Winter Soldier”, που θέλησε να σεβαστεί το πρωταρχικό υλικό του. Αλλά σε όλα τα υπόλοιπα τι γίνεται;

Βέβαια όταν τα storylines είναι πολλά, τότε σίγουρα κάτι θα ξεφύγει, ή αν δεν ξεφύγει κάποιοι θα φροντίσουν να παρουσιαστεί με τον χειρότερο τρόπο. Πάμε λοιπόν να δούμε κάποια από τα storylines που μας απογοήτευσαν…

8. Ο ερχομός του Galactus

qTWthdGF

Θα μπορούσα να γράψω ότι είναι απλά ένα σύννεφο. Αλλά ο θυμός μου είναι μεγαλύτερος, και για αυτό θα κατηγορήσω την Fox, που βίασε με τον χειρότερο τρόπο μία από τις καλύτερες ιστορίες του Stan Lee. Τα σωστά στοιχεία ήταν εκεί, όπως η προειδοποίηση από τον Silver Surfer, για την επικείμενη καταστροφή. Η εκτέλεση, από τον σκηνοθέτη Tim Story, ναι μεν αλλά…

Ενώ περιμέναμε να δούμε μία μάχη ανάμεσα σε Fantastic 4 και Galactus, αυτό που τελικά είδαμε στο “Rise Of The Silver Surfer” ήταν μία διαμάχη με τον Doom… Κρίμα. Κρίμα και άδικο.

7. Demon In A Bottle

Το ξέραμε ότι η Marvel θα δυσκολευτεί με την προβολή του αλκοολισμού του Tony Stark, και ίσως θα ήταν καλύτερα να μην το αναφέρουν καθόλου. Αλλά όχι, έπρεπε οπωσδήποτε να το δούμε. Και είδαμε έναν Stark να φέρεται περισσότερο σαν goof παρά σαν ένας άνθρωπος που αντιμετωπίζει ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα. Βέβαια, αυτό εξαφανίστηκε μέσα στην ταινία, με το που αλλάξαμε πλοκή.

Στην προσπάθειά τους να προσαρμόσουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούσαν από το “Demon in a Bottle”, αυτό που κατάφεραν στο Iron Man 2, ήταν να καταστρέψουν τα πάντα, και ειδικά τον Justin Hammer. Ενώ ήταν ο άνθρωπος που κατέστρεψε σχεδόν τα πάντα στη ζωή του Stark, στην ταινία, ούτε καν το ταλέντο του Sam Rockwell, δεν έσωσε το πόσο άστοχο ήταν το εγχείρημα.

6. Green Lantern: Secret Origin

mq7BWVz0

Το πόσο επηρεασμένο ήταν το σενάριο του Green Lantern, από το comic book του Geoff Johns, είναι εμφανές. Το δυστύχημα είναι τα πάντα πήγαν στραβά. Όλα τα καλά στοιχεία κόπηκαν, προκειμένου να δούμε μία εφετζίδικη εξτραβαγκάντζα, χωρίς ουσία.

Για κάποιο λόγο, η ταινία προσέθεσε τον Parallax, μετέτρεψε τον Hector Hammond σε έναν από τους χειρότερους κακούς στην ιστορία, και γενικά το πράσινο δεν μας πήγε καθόλου τότε. Ας ελπίσουμε στο 2020.

5. The Dark Phoenix Saga

OKQkNqcM

Όταν και ο ίδιος σεναριογράφος παραδέχεται ότι έχασε πολλά, τότε σίγουρα έχουν γίνει λάθη. Και ενώ ο Bryan Singer έθεσε τις βάσεις για να δούμε την ιστορία του “The Dark Phoenix Saga” στο τέλος του X2, οι Brett Ratner και Simon Kinberg σκέφτηκαν το “The Last Stand” και ολοκληρωτικά κατέστρεψαν την ιστορία.

Εκτός από το ότι η Jean Grey που ήρθε από τους νεκρούς, το δίδυμο δεν κατάφερε να μεταφέρει κάποια από τα φανταστικά στοιχεία της ιστορίας. Το να ξανακάνουν την ίδια ιστορία τώρα στο νέο reboot, ίσως δεν πρέπει να γίνει. Μια stand alone ταινία ίσως; Έτσι ναι…

4. Captain America Lives Again

930NlCrO

Τα “Captain America: The First Avenger” και “The Avengers”, μπορούν να κατηγορηθούν για ένα λάθος: Ο τρόπος που έδειξαν την επιστροφή του Steve Rogers στο σήμερα. Με το να έχεις 2 άσχετους πράκτορες της S.H.I.E.L.D. να τον ανακαλύπτουν στον Αρκτικό, μας στέρησαν την ιστορική σκηνή με εκείνον παγωμένο μέσα στο παγόβουνο.

Οι Avengers ήταν μία υπέροχη ταινία, ανεξάρτητα από εκείνη τη σκηνή, αλλά η επιστροφή του στο σήμερα δεν ήταν όσο θεαματική θα θέλαμε.

3. Superman: Birthright

OLxUTGq3

Για να είμαστε και ακριβοδίκαιοι, το “Man Of Steel” δεν ήταν πλήρης διασκευή του κόμικ του Mark Waid, “Birthright”, αλλά σίγουρα πήρε από εκεί κάποια στοιχεία, όπως η πρώτη πτήση του Superman. Ωστόσο, ο Zack Snyder έκανε το λάθος να μην δανειστεί περισσότερα στοιχεία από εκεί, και σίγουρα το Man Of Steel θα μπορούσε έτσι να φαίνεται λίγο πιο αισιόδοξο.

Τα ταξίδια του Clark Kent, και ο Lex Luthor του Jesse Eisenberg, στο “Batman V Superman”, ήταν παρμένα από αυτό, αλλά για κάποιο λόγο η αίσθηση του ήρωα έλειπε, από το σενάριο του David Goyer, με αποτέλεσμα να έχουμε σκηνές όπως τον σπασμένο σβέρκο του Zod, σκηνή για την οποία οι fans δεν έχουν καταλήξει.

2. Ο Wolverine και η Ιαπωνία

The-Wolverine-Hugh-Jackman

Και ενώ ο James Mangold, προσπάθησε να φτιάξει τα πράγματα μετά το “Origins”, η διασκευή από το κόμικ των Chris Claremont και Frank Miller, μόνο επιτυχημένη δεν ήταν. Η ιστορία που έφτιαξε τον ήρωα στα 80’s και 90’s, δεν κατάφερε τίποτα, και όχι μόνο αυτό. Ο Silver Samurai έγινε ρομπότ. Γιατί;

Σε γενικές γραμμές, για χάρη του blockbuster, τα υπόλοιπα πήγαν περίπατο. Κρίμα, και άδικο.

1. The Fantastic

m9josUHi

Τ0 2005 η ιστορία του πως ξεκίνησαν οι 4 ήρωες δεν παρουσιάστηκε και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η Fox αποφασίζει να ξαναγράψει την ιστορία, με σκηνοθέτη τον Josh Trank, και με εστίαση σε νεότερη εκδοχή των ηρώων. Αλλά και εκεί αποτυχία.

Το μόνο σωστό στοιχείο ήταν η σχέση μεταξύ Reed και Victor. Αλλά σε όλα τα υπόλοιπα, το reboot των Fantastic, μόνο fantastic δεν ήταν… Και η ελπίδα για κάτι καλό, μάλλον έχει εξανεμιστεί.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,