Τo Cinefreaks στο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Τo Cinefreaks στο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου

Φεστιβάλ | 5-6-2016 |

Με τον καιρό να έχει ζεστάνει αρκετά, οι θερινοί κινηματογράφοι, που είναι ο αγαπημένος θεσμός της πόλης, γεμίζουν με γοργούς ρυθμούς. Λίγο η αναζήτηση δροσιάς σε κάποια ταράτσα, λίγο η χαλάρωση με μια μπύρα ή μια παγωμένη γρανίτα βλέποντας κάποια ταινία, βρίσκονται στις πρώτες επιλογές όλων.

Έτσι, αν τις τελευταίες μέρες τύχαινε να περάσεις έξω από την Ταινιοθήκη της Ελλάδας και τον θερινό της κινηματογράφο «Λαϊς», είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιαζόσουν από το μήκος της ουράς στο ταμείο για την έκδοση εισιτηρίων.

fecha1

Το 1ο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη και η ανταπόκριση του κοινού είναι τεράστια. Όλες οι προβολές ήταν sold out και τα καθίσματα γέμιζαν με αστραπιαίους ρυθμούς.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι μέχρι αυτή τη στιγμή το Φεστιβάλ έχει προβάλει διαφορετικές μεταξύ τους ταινίες, τόσο από είδος και θεματική, όσο και από χώρα προέλευσης, και όλες ανεξαιρέτως γνώρισαν μεγάλη ανταπόκριση. Ίσως αυτό σημαίνει ότι ο ισπανόφωνος κινηματογράφος είναι κάτι που αρέσει στο κοινό της πόλης λόγω κοντινής ιδιοσυγκρασίας αλλά και θεμάτων που επιλέγει να θίξει.

fecha3

Η ομάδα του Cinefreaks έχει βρεθεί στις μέχρι τώρα προβολές και έχει ταξιδέψει από τη Μαδρίτη με την ταινία Truman (διαβάστε εδώ), ως την Κούβα με την ιστορία του Chala στο Conducta (διαβάστε εδώ) και πήγε να τρομάξει με το Musarañas (διαβάστε εδώ).

Σήμερα Κυριακή θα παρακολουθήσει τη ρομαντική κομεντί Sin Hijos (Χωρίς Παιδιά) και περιμένει να εμφανιστούν τα Cuatro Lunas (Τέσσερα Φεγγάρια).

fecha2

Μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό πρόγραμμα (εδώ) και να κάνετε τις επιλογές σας μέχρι την Τετάρτη.

Hasta pronto amigos y amigas !

Το Cinefreaks είναι χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης.

 

Διαβάστε περισσότερα για: