Το "A United Kingdom" της Amma Asante, η ταινία έναρξης του 60ου BFI London Film Festival - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το “A United Kingdom” της Amma Asante, η ταινία έναρξης του 60ου BFI London Film Festival

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 21-6-2016 |

To 60o BFI London Film Festival, του οποίου οι εργασίες θα διαρκέσουν από τις 5 έως τις 16 Οκτώβρη, θα έχει ως ταινία έναρξης την δουλειά της Amma Asante, (Belle) το δράμα A United Kingdom, με τους David Oyelowo (Selma) και Rosamund Pike (Gone Girl).

Με την ταινία να κάνει την Ευρωπαϊκή της πρεμιέρα στις 5 Οκτώβρη, θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κατά την οποία το φεστιβάλ κάνει πρεμιέρα με ταινία γυναίκας σκηνοθέτιδας, μετά και το περσινό εναρκτήριο Suffragette.

Τοποθετημένο στα τέλη του 1940, η ιστορία επικεντρώνεται στον πρίγκηπα Seretse Khama της Μποτσουάνα (Oyelowo), ο οποίος προκάλεσε διεθνής αντιδράσεις όταν αποφάσισε να παντρευτεί μία Αγγλίδα (Pike).

Το σενάριο θα φέρει την υπογραφή του Guy Hibbert (Eye In The Sky), και είναι διασκευή του Colour Bar της Susan Williams. Στο υπόλοιπο cast, Jack Davenport (Pirates of the Caribbean), Terry Pheto (Mandela), Tom Felton (Harry Potter), Arnold Oceng (Adulthood), Jack Lowden (’71) και Laura Carmichael (Downton Abbey).

Η διευθύντρια του φεστιβάλ, Claire Stewart, δήλωσε σχετικά: “To ‘Α United Kingdom’ της Amma Asante, είναι μία δήλωση για μια ιστορία αγάπης που αψήφησε τα πάντα, και επίσης προβάλει μία απ΄τις πιο περίπλοκες και οδυνηρές καταστάσεις της Βρετανικής ιστορίας.”

Η σκηνοθέτης σχολίασε:“Είναι ένα εξαιρετικό προνόμιο , το ότι το ‘Α United Kingdom’ επιλέχθηκε σαν εναρκτήρια ταινία του BFI London Film Festival. ΤΟ φεστιβάλ σημαίνει πολλά για εμένα, καθώς σε αυτό προβλήθηκε η πρώτη μου ταινία, A Way of Life, και κέρδισε και το βραβείο UK Film Talent Award. Είμαι περήφανη Λονδρέζα και το ‘A United Kingdom’ θα δείξει κάποια από τα ωραιότερα σημείο της πόλης, αλλά και τα όμορφα πεδία της Μποτσουάνα.” 

Η ταινία βέβαια έχει και κάτι άλλο για το οποίο πρέπει να είναι περήφανη. Η Asante γίνεται η πρώτη μαύρη σκηνοθέτης που ανοίγει ή κλείνει το φεστιβάλ, και η πέμπτη γυναίκα στην ιστορία των 60 χρόνων του.

 

Διαβάστε περισσότερα για: ,