Το 73ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας, αποκαλύπτει το poster του – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το 73ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βενετίας, αποκαλύπτει το poster του

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 28-6-2016 |

Η αφίσα του 73ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας, αποτελείται από μία εικόνα που μιλάει για προσδοκία του σινεμά.

Ένας ανώνυμος θεατής προσπαθεί να βγάλει την αφίσα, κάνοντας έτσι μια αναγωγή στην αγωνία του θεατή πριν την προβολή μίας ταινίας του φεστιβάλ.

Ο καλλιτέχνης Simone Massi είναι ο δημιουργός του πόστερ, για 5η συνεχόμενη χρονιά. Νικητής το 2012 στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας μικρού μήκους, ο Massi επίσης δημιούργησε σχεδόν 300 σχέδια στο χέρι, για το φεστιβάλ, σαν φόρο τιμής στα έργα των Fellini, Αγγελόπουλου, Wenders, Olmi, Tarkovsky, Dovzhenko και Truffaut.

venice_film_festival_poster_p_2016

Θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους του stop-motion animation, και εργάζεται αποκλειστικά χωρίς την χρήση υπολογιστή. Έχει βραβευθεί πάνω από 200 φορές σε όλο τον κόσμο.

Μαζί με το φετινό, τα πόστερ για το φεστιβάλ αποτελούν μία ενιαία ιστορία, με στοιχεία από τους σκηνοθέτες που τον έχουν εμπνεύσει, ξεκινώντας το 2012, με την ταινία του Wenders, Paris, Texas, για να συνεχίσει με την ταινία του Truffaut, The 400 Blows, το Μία Αιωνιότητα και μία Μέρα, του Αγγελόπουλου, και την ταινία του Fellini, And the Ship Sails On.

Οι εργασίες του φεστιβάλ θα ξεκινήσουν στις 31 Αυγούστου, και θα ολοκληρωθούν στις 10 Σεπτέμβρη.

Διαβάστε περισσότερα για: ,