“Sicario 2” ή αλλιώς.. “Soldado” εν όψει!

Ειδήσεις | 3-6-2016 |
Μερικούς μήνες πριν, στην εκπνοή του 2015 δηλαδή, είδαμε στις σκοτεινές αίθουσες το “Sicario“. Ένα επικών διαστάσεων φιλμ που κατάφερε εύκολα να φτάσει μέχρι τα κόκκινο χαλί των Oscar όντας μάλιστα υποψήφιο σε 3 κατηγορίες. Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Dennis Villeneuve έχτισε μια ατμόσφαιρα σπάνιας ομορφιάς, περίσσιας ουσίας και ιδιαίτερου νοήματος.
Από την προβολή της ταινίας και έπειτα δεν έχουν πάψει ούτε στιγμή οι συζητήσεις για πιθανό sequel. Και πως να γίνει κάτι τέτοιο άλλωστε την στιγμή που ο κόσμος πραγματικά αισθάνθηκε το φιλμ.
Ο πόλεμος κατά της μάστιγας των ναρκωτικών που δεν κοπάζει ποτέ, η τρομοκρατία που ασκούν οι βαρόνοι του Μεξικού στην όψη του δολαρίου, ο θάνατος που σπέρνουν σε δεκάδες κοινότητες της χώρας στο όνομα στης άσπρης σκόνης. Με μια λέξη “Sicario”..
Είναι αλήθεια ότι υπάρχει άφθονο υλικό στο οποίο θα μπορούσε να βουτήξει το sequel που σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες παίρνει σάρκα και οστά. “Soldado”(“Στρατιώτης”) θα είναι το όνομα αυτού και η σημασία του κρύβεται στην Ιβηρική χερσόνησο. Το έγκυρο Hollywood Reporter, ωστόσο, πάει την ιστορία ένα βήμα παρακάτω και ρίχνει φως στην σκονισμένη σκηνοθετική καρέκλα. Μια καρέκλα που έμεινε άδεια από την στιγμή που ο χαρισματικός Villeneuve αποφάσισε να αφήσει την μπομπίνα του “Sicario” στο πάνω ράφι της ταινιοθήκης του και να προχωρήσει σε νέους κινηματογραφικούς δρόμους.
Ο Ιταλός Stefano Sollima μοιάζει να έχει γίνει ο εκλεκτός διάδοχος του πολυαναμενόμενου sequel αφού ο Jeremy Saulnier των θεσπέσιων “Blue Ruin” και “Green Room” έκανε πίσω λόγω προγραμματιστικών προβλημάτων.
Την ώρα που ο Villeneuve έχει δοθεί ολοκληρωτικά στην ιστορική συνέχεια του “Blade Runner“-και παρεμπίπτοντος έχει πάρει μαζί του τον διευθυντή φωτογραφίας του “Sicario”, Roger Deakins- o σεναριογράφος του πρώτου μέρους Taylor Sheridan επέστρεψε για να γράψει μια νέα ιστορία που θα περιστρέφεται γύρω από τον Alejandro Gillick(Benicio del Toro) στην τροχιά του οποίου θα κινείται και ο Matt Graver(Josh Brolin). Όσον αφορά την Emily Blunt, θεωρείται απίθανη η συμμετοχή της στο επόμενο έργο αφού έχει ρίξει όλη την προσοχή της στην “Mary Poppins”..
Παρά το γεγονός ότι το “Sicario” δεν έκανε πρωτοφανή εισπρακτική επιτυχία, κατάφερε να κάνει αξιοσημείωτη πορεία στις κινηματογραφικές αίθουσες καταφέρνοντας μάλιστα να μείνει σε αυτές για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα αν αναλογιστείς μάλιστα ότι επρόκειτο για R-rated θρίλερ και όχι κάποιο super hero blockbuster. Τα 80 εκατομμύρια δολάρια που έβαλε στα ταμεία της η Lionsgate από την ταινία, έχοντας επενδύσει σε αυτήν σχεδόν 30.. καθιστούν αυτόματα το “Sicario” επιτυχημένο project..
Η Robin Wright θα είναι στο “Blade Runner” του Dennis Villeneuve