Quantico - Season 1 - Άξιζε το νέο δράμα του ABC; (spoiler free) – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Quantico – Season 1 – Άξιζε το νέο δράμα του ABC; (spoiler free)

TV | 7-6-2016 |

Πριν από μία εβδομάδα ολοκληρώθηκε η πρώτη σεζόν του “Quantico” του νέου δράματος του ABC, και αμέσως ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν… Εμείς την είδαμε. Μας άρεσε όμως; Αξίζει τον κόπο;

Πριν απαντήσουμε σε αυτό, ο συντάκτης Ανέστης Χατζηδιάκος είχε δει τα δύο πρώτα επεισόδια τον προηγούμενο Οκτώβριο και είχε να πει τα εξής:

Το Quantico είναι μια σειρά, που επικεντρώνεται σε μια ομάδα νέων πρακτόρων του FBI, η οποία εκπαιδεύεται στο κέντρο της διάσημης υπηρεσίας, που δανείζει και το όνομα του στην σειρά. Από την πρώτη κιόλας στιγμή γνωρίζουμε, πως λίγους μήνες μετά την εκπαίδευση κάποιοι από αυτούς τους νέους πράκτορες εμπλέκονται σε μια μεγάλη τρομοκρατική επίθεση, από αυτές που θυμίζουν τραγικά περιστατικά όπως η 11η Σεπτεμβρίου ή ο μαραθώνιος της Βοστόνης. Έτσι, το στόρι εξελίσσεται σε δύο χρόνους και βλέπουμε παράλληλα όσα συμβαίνουν στην εκπαίδευση άλλα και το ανθρωποκυνηγητό μετά την επίθεση, ενώ επικεντρωνόμαστε σε έναν βασικό χαρακτήρα, εκείνον της Alex Parrish.

Ήδη όλα αυτά μπορεί να σας θυμίζουν κάτι, κι αν δεν μπορείτε να προσδιορίσετε ποιο είναι αυτό, τότε ας σας βοηθήσω λίγο: How to get away with murder. Σειρά φαινόμενο, που γνωρίσαμε πριν από έναν χρόνο περίπου, η οποία επίσης εξελίσσεται σε δύο χρόνους (τουλάχιστον στο ξεκίνημα της), αφορούσε μια ομάδα εκπαιδευόμενων, υπήρχε μυστήριο, τόσο στο βασικό στόρι, όσο και στο background των χαρακτήρων και στα κίνητρα τους… Είναι μια σειρά, η οποία μας πρόσφερε όμορφες στιγμές, όπως αυτή.

Το κακό με το Quantico είναι πως όχι μόνο αντιγράφει κάποια χαρακτηριστικά μιας άλλης σειράς, άλλα το κάνει και με κάπως άτσαλο τρόπο. Ειδικά στο πρώτο επεισόδιο γίνεται μια υπερπροσπάθεια να πειστούμε, πως η σειρά που παρακολουθούμε είναι γεμάτη μυστήριο, ίντριγκα και ανατροπές. Την ίδια στιγμή, οι ερμηνείες των ηθοποιών κινούνται σε μέτρια επίπεδα, όπως επίσης και οι διάλογοι και η όποια σκηνοθετική αντίληψη. Δίνεται η εντύπωση, πως πρόκειται για μια σειρά, που πρωτίστως θέλει να μας πλασάρει νέους σταρ, όπως η πρωταγωνίστρια Priyanka Chopra, που μας έρχεται από το Bollywood, επενδύοντας στην εικόνα (εκείνης και 2-3 άλλων) περισσότερο απ’ όσο στην ουσία. Το Quantico έχει, με λίγα λόγια, σέξι πρωταγωνιστές, άλλα σαν σειρά δεν είναι “σέξι”.”

Και εδώ συμβαίνει ένα παράδοξο. Ενώ η εντύπωση που αποκομίσαμε από τα 2 πρώτα επεισόδια υφίσταται σε όλη τη σεζόν μέχρι και την ολοκλήρωσή της, δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς και την είδαμε ολόκληρη, και όχι μόνο αυτό. Μας άρεσε κιόλας. Εξηγούμαι:

Το τέχνασμα του μπρος-πίσω, δηλαδή είμαστε στο σήμερα και στην υπόθεση της τρομοκρατικής ενέργειας, και μεταφερόμαστε στην εκπαίδευση λειτούργησε για άλλους λόγους. Κάθε φορά που ήμασταν στο Quantico και βλέπαμε σε τι εκπαιδεύονται οι νέοι πράκτορες, στο σήμερα βλέπαμε την πρακτική εφαρμογή του κάθε μαθήματος. Έξυπνο, όχι δύσκολο βέβαια, αλλά έξυπνο. Επίσης σε αυτό που βοήθησε το “πίσω” ήταν τα background stories των χαρακτήρων. Το character development ναι είχε διάφορα θέματα ολοκλήρωσης, αλλά  ευτυχώς είχαμε την ευκαιρία να δούμε πολλά από το κίνητρα τους.

Στο σήμερα τώρα: Η υπόθεση της τρομοκρατικής ενέργειας ήταν ελαφρώς συνηθισμένη. Το έχουμε ξανασυναντήσει. Και η προβολή της, μέχρι και την ολοκλήρωση της υπόθεσης, και το ποιος είναι αυτός που ευθύνεται έχει τις ανατροπές της βέβαια, αλλά δεν θα συγκλονιστείς.

Σε γενικές γραμμές η πρώτη σεζόν είναι μία εύκολη θέαση, που θα σου κινήσει την περιέργεια να την φτάσεις μέχρι τέλους. Σίγουρα δεν είναι μία από τις καλύτερες σειρές που κυκλοφορούν εκεί έξω. Αλλά σίγουρα έθεσε βάσεις για μία καλύτερη δεύτερη σεζόν. Το μπρος πίσω δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο βέβαια, καθώς η υπόθεση έληξε και μαζί με αυτήν και η εκπαίδευση, στο παρελθόν.

Διαβάστε περισσότερα για: