Ο Francis Ford Coppola στηρίζει ένα αυτόματο πωλητή, αλλά τι πωλητή... - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Francis Ford Coppola στηρίζει ένα αυτόματο πωλητή, αλλά τι πωλητή…

Ειδήσεις | 25-6-2016 |

Ο λόγος για τον αυτόματο πωλητή ιστοριών – μικρών διηγημάτων της Short Edition μιας Γαλλικής start-up που εντυπωσίασε τον μεγάλο Αμερικανό σκηνοθέτη. Η εταιρία κατασκευάζει και νοικιάζει μηχανηματάκια τα οποία εκτυπώνουν ιστορίες που κάποιος μπορεί να διαβάσει, ενώ έχουν μάλιστα και συγκεκριμένη διάρκεια 1,2 ή πέντε λεπτών, με την εταιρία να συνεργάζεται με συγγραφείς και να δίνει τις ιστορίες αυτές δωρεάν με το πάτημα ενός κουμπιού. Ο Quentin Pleple, από τους επικεφαλής της εταιρίας, ταξίδεψε στο San Francisco για να παραδώσει ένα από τα μηχανήματα της εταιρίας σε έναν ιδιαίτερο πελάτη, τον Francis Ford Coppola.

“Ένα διήγημα είναι μια πολύ καλή βάση για μια ταινία, γιατί μια μικρή ιστορία την διαβάζεις σε μια καθισιά και το ίδιο κάνεις με μια ταινία. Μ αρέσει η ιδέα ενός αυτόματου πωλητή που δεν δίνει πατατάκια ή μπύρα ή καφέ έναντι χρημάτων, αλλά σου δίνει τέχνη. Ειδικά όταν στο συγκεκριμένο μηχάνημα δεν βάζεις χρήματα! Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δώσατε το μηχάνημα, το San Francisco είναι μια πόλη γεμάτη δημιουργικούς ανθρώπους. Είναι εκπληκτικό το ότι κάποιος μπορεί να πάρει ένα διήγημα καθώς περιμένει ένα λεωφορείο ή κάτι άλλο.”

είπε ο Coppola στην παραλαβή του μηχανήματος της Short Edition στο καφέ που διατηρεί στο San Francisco. Δείτε και το σχετικό βίντεο που ανέβασε η εταιρία στο youtube από το meeting με τον Coppola.

O αυτόματος πωλητής της Short Edition που γοήτευσε τον Coppola είναι σύμφωνα με τον Quentin, με τον οποίο μιλήσαμε αποκλειστικά, διαθέσιμος σε όλο τον κόσμο έναντι 300 με 500 ευρώ, ανάλογα με την ποσότητα που θα παραγγείλει ο ενδιαφερόμενος, ενώ οι γλώσσες που υποστηρίζει η εταιρία είναι μέχρι ώρας τα Αγγλικά και τα Γαλλικά με δυνατότητα όμως να μεταφράσει τις ιστορίες της σε οποιαδήποτε γλώσσα της ζητηθεί και να νοικιάσει τους πωλητές ακόμα και στην Ελλάδα. Ενδεικτικά αρκετοί πωλητές έχουν νοικιαστεί από την εταιρία σε αρκετούς δήμους της Γαλλίας, ενώ μπορεί κανείς να τους βρει σε σταθμούς τραίνων, λεωφορείων, υπηρεσίες κλπ, πέρα από το καφέ του Coppola στο San Francisco.