Οι κίνδυνοι που εγκυμονεί το face / body painting στους ηθοποιούς - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι κίνδυνοι που εγκυμονεί το face / body painting στους ηθοποιούς

Ειδήσεις | 21-6-2016 |

Το επαγγελματικό μακιγιάζ είναι σίγουρα ένας από τους πιο ενδιαφέροντες τομείς στον χώρο του θεάματος. Το συναίσθημα / βάθος ενός βλέμματος ακόμα και η «καταγωγή» που μπορεί να προσδώσει το χρώμα είναι κάτι μαγικό.

Ειδικότερα μάλιστα, στον τομέα του επαγγελματικού μακιγιάζ – βαψίματος για το πρόσωπο και το σώμα, που χρησιμοποιείται σε ταινίες sci-fi, τα πράγματα είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά, αλλά δυστυχώς εγκυμονούν συχνά κινδύνους για τον εκάστοτε ηθοποιό.

Για παράδειγμα, αν σκεφτούμε το εκτυφλωτικό μπλε που χρησιμοποιήθηκε για την Mystique στις ταινίες X-Men, πάνω στην ηθοποιό Jennifer Lawrence θα δούμε ότι έχει γίνει μια πολύωρη δουλειά που απαιτεί θυσίες. Ή για παράδειγμα τα αρκετά τατού που έχει η Jaimie Alexander στο τηλεοπτικό Blindspot.

blindspot

Ειδικοί του χώρου, που ασχολούνται με το face και body painting εξηγούν ότι αυτό το μακιγιάζ συγκαταλέγεται στα ειδικά εφέ και αυτά τα βαφτικά είναι γεμάτα χημικές ουσίες και δεν πρέπει να μένουν στον άνθρωπο για πολλές ώρες. Προτείνουν μάλιστα να γίνονται τα γυρίσματα της σκηνής με το painting προ τελευταίας ώρας για να μπορούν να ξεπλυθούν οι ηθοποιοί άμεσα μετά από κάποιες ώρες και πάντα με χλιαρό προς κρύο νερό και όχι καυτό για να μην προκληθούν εγκαύματα.

Η Jennifer Lawrence πάντως σε συνέντευξη της στο EW για το painting στο X-Men, τόνισε πως τα τελευταία χρόνια την απασχολεί πολύ αυτό το ζήτημα, από ότι όταν ήταν 20 που πρωτοξεκίνησε αυτή την διαδικασία.

Ενώ και η Jaimie Alexander της σειράς Blindspot ανησυχούσε με τα τατού που κάλυψαν το σώμα της, ότι μπορεί να την προκαλούσαν αλλεργία.

Αν το δούμε πιο αναλυτικά το θέμα, υπάρχουν δυο κατηγορίες painting, αυτά που είναι χρώματα με νερό και εκείνα που είναι χρώματα με αλκοόλ. Όσο και αν ακούγεται περίεργο, αυτά που είναι με αλκοόλ φαίνεται να είναι λιγότερο βλαβερά για το δέρμα, ακόμα και αν έχουν έντονη μυρωδιά, ενώ όλα τα painting και τα tattoos θεωρούνται και από ειδικούς ιδιαιτέρως βλαβερά γιατί δεν αφήνουν το δέρμα να αναπνέει και επειδή υπό κατάλληλες συνθήκες μπορεί να αφήσουν σημάδια και κοκκινίλες στο σώμα που να θέλουν καιρό να φύγουν. Επίσης, όταν μιλάμε για το αλκοολικό βάψιμο, ο εκάστοτε «δοκιμαστής» δεν πρέπει την επόμενη ημέρα να έχει καταναλώσει αλκοόλ ούτε να έχει καπνίσει.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , ,