Οι ειδικοί φοβούνται ότι η δημοφιλία της Dory μπορεί να είναι κίνδυνος για το Blue Tang ψάρι - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι ειδικοί φοβούνται ότι η δημοφιλία της Dory μπορεί να είναι κίνδυνος για το Blue Tang ψάρι

Viral, Ειδήσεις | 22-6-2016 |

To Ψάχνοντας την Ντόρι, θα αργήσουμε κομματάκι να το δούμε στην Ελλάδα καθώς αν και κάνει πρεμιέρα σχεδόν σε όλον τον κόσμο αυτή τη βδομάδα, στην Ελλάδα έρχεται 1η Σεπτεμβρίου, σε μια επανάληψη της καθυστέρησης του Inside Out πέρσι, καθώς η εταιρία παραγωγής ή διανομής μάλλον δεν εμπιστεύεται το πόσο πολύ πηγαίνεις σινεμά το καλοκαίρι για να δεις animation.

Όμως η Dory φαίνεται ότι ήδη σπάει ταμεία στην Αμερική, με κάποιους να μιλούν ακόμα και για Oscar ερμηνείας για την Ellen DeGeneres που παίζει το ψάρι.

Οι ειδικοί ωστόσο του National Geographic κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το Palette surgeonfish ή αλλιώς Blue Tang όπως λέγεται το είδος του ψαριού στο οποίο ανήκει η Dory. Συγκεκριμένα φοβούνται ότι όλο και πιο πολλοί θα θελήσουν να αγοράσουν ψάρι σαν την Dory, την ίδια ώρα που το ψάρι δεν μπορεί να μεγαλώσει και ασφυκτυεί στην αιχμαλωσία μακριά από το φυσικό του περιβάλλον. Η μεγάλη ζήτηση αναμένεται να περιορίσει τους πληθυσμούς του είδους στον Ινδικό και Ειρηνικό Ωκεανό, κάτι που είχε γίνει και με το ψάρι κλόουν μετά το Finding Nemo, αλλά και με άλλα ζώα σχετικά με ταινίες, όπως μας πληροφορεί το παρακάτω βίντεο: