Game of Thrones S06E10: Αλλαγές στους θρόνους, επιβεβαιώσεις και ερωτηματικά [spoilers] - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Game of Thrones S06E10: Αλλαγές στους θρόνους, επιβεβαιώσεις και ερωτηματικά [spoilers]

TV | 27-6-2016 |

Δύσκολα θα μπορούσε το 10ο επεισόδιο της 6ης σεζόν του Game of Thrones να φτάσει σε επίπεδα εντυπωσιασμού εκείνο, που προηγήθηκε, και δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο. Ωστόσο, στο κλείσιμο του κύκλου δεν έλειψαν οι εντυπωσιακές σκηνές και οι εξελίξεις, σε ένα επεισόδιο που η μεγαλύτερη διάρκεια του εξυπηρέτησε περισσότερο την σκηνοθετική οπτική του Miguel Sapochnik, που εδώ μπορεί να μην είχε να διαχειριστεί μεγάλες μάχες, άλλα ένα μικρό ρεσιτάλ “διπλωματίας”, που επιβεβαίωσε πως δεν βλέπουμε μόνο μια σειρά με σεξ, αίμα και… πολύ θανατικό άλλα και ένα πολύπλοκο παιχνίδι στην σκακιέρα του Westeros, με πολλούς παίκτες και ισορροπίες, που αλλάζουν συνεχώς. Ας δούμε όμως τι έγινε στο τελευταίο επεισόδιο της σεζόν.

Θυμηθείτε τι είδαμε στο προηγούμενο επεισόδιο

Ακολουθούν spoilers

Ξεκινάμε από το King’s Landing, όπου θα βλέπαμε την περιβόητη δίκη της Cersei, όπου όλη την σεζόν περιμέναμε το Βουνό να… βγάλει τα κάστανα από την φωτιά μέχρις ότου ο Tommen αλλάξει τα δεδομένα στο προηγούμενο επεισόδιο. Η Lannister, όμως, δεν είναι πρόθυμη να παραστεί σε μια δίκη, το αποτέλεσμα της οποίας όλοι γνωρίζαμε εκ των προτέρων, και δεν επιτρέπει ούτε στον γιο της να παραστεί σε αυτό. Με όλους (σχεδόν) τους εχθρούς της να βρίσκονται στον Μεγάλο Ναό των Επτά Θεών θέτει σε εφαρμογή το plan b, επιβεβαιώνοντας και μια από τις θεωρίες που συζητούσαμε τις τελευταίες εβδομάδες. Σε αυτό το σχέδιο επιστρατεύεται το – ας το πούμε – υγρό πυρ και οι μικροί ακόλουθοι του Qyburn. Το αποτέλεσμα θέλει τον Ναό να τινάζεται στον αέρα παίρνοντας μαζί του έναν σωρό χαρακτήρες, από την Margaery, τον πατέρα της και τον αδερφό της μέχρι τον High Sparrow και τα Σπουργίτια του. Υπάρχουν και οι παράπλευρες απώλειες, όμως, με σημαντικότερη εκείνη του Tommen, που παρακολουθεί έντρομος την καταστροφή και ύστερα απογοητευμένος βγάζει το στέμμα του και αυτοκτονεί. Αυτό, που έχει ενδιαφέρον σε αυτή την σειρά γεγονότων, είναι το πόσο ψυχρά αντιμετωπίζει αυτή την (αναμενόμενη;) εξέλιξη η Cersei. Ως τώρα πέρα από το εγώ της έδειχνε πως αγαπούσε και τα παιδιά της. Όμως το πρώτο υπερισχύει και μπροστά στο ενδεχόμενο να καθίσει εκείνη στον Σιδερένιο Θρόνο, αντιμετώπισε τον θάνατο και του τελευταίου της παιδιού κάπως… διαδικαστικά. Οι ενέργειές της, όμως, φαίνεται πως δεν βρίσκουν σύμφωνο τον Jaime και είναι πολύ πιθανό μια σημαντική συμμαχία να σπάσει από την επόμενη σεζόν.

Μεταφερόμαστε στον Βορρά, όπου οι εξελίξεις επίσης είναι σημαντικές. Με το Winterfell να έχει βρεθεί ξανά στα χέρια των Stark αυτό, που απομένει είναι η ανακήρυξη ενός νέου βασιλιά. Προηγείται, όμως, η εξορία της Μελισσάνδρης, όταν ο Davos την αναγκάζει να παραδεχθεί μπροστά στον Jon Snow τον ρόλο, που έπαιξε, στην θυσία της μικρής Shireen, έναν θάνατο που εκτός των άλλων θα μπορούσες να τον πεις και συμβολικό και αντιπροσωπευτικό των τόσων θανάτων, που προήλθαν από τις λανθασμένες εκτιμήσεις της. Ο Davos ζητά από τον Snow να διατάξει την εκτέλεσή της, άλλα εκείνος δεν ξεχνά πως έχει ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί της και την διατάζει να φύγει για πάντα από τον Βορρά, με την απειλή ότι δεν θα είναι τόσο επιεικείς μαζί της αν επιστρέψει εκεί. Όλοι ικανοποιημένοι από αυτή την απόφαση και η Μελισσάνδρη κάτι θα κάνει και στην επόμενη σεζόν.

Την ίδια στιγμή, ο Μικροδάχτυλος προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια της Sansa, η οποία μπορεί να δέχθηκε την βοήθεια του, άλλα δεν φαίνεται πρόθυμη – τουλάχιστον όχι ακόμη – να ανταποκριθεί και στο φλερτ του και να τον εμπιστευθεί. Ο Baelish έχει συγκεκριμένα σχέδια, θέλει (κι αυτός!) να καθίσει στον Σιδερένιο Θρόνο και η Sansa να είναι στο πλευρό του. H νεαρή Stark όμως, παραμένει πιστή στον αδερφό της Snow, όταν στο συμβούλιο των αρχόντων του Βορρά και με την καθοριστική επέμβαση της… τσαούσας Lady Mormont, ο Jon ανακηρύσσεται νέος Βασιλιάς του Βορά! Αυτά όμως, αφού έχει επιβεβαιωθεί άλλη μια θεωρία, μέσω των οραμάτων του Bran, ο οποίος “επέστρεψε” στον πύργο, όπου είχε “συναντήσει” τον νεότερο πατέρα του και τελικά έμαθε, πως ο Jon είναι στην πραγματικότητα γιος της Lyanna. Αναμένουμε, λοιπόν, με ενδιαφέρον να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των χαρακτήρων όταν μαθευτεί, πως στις φλέβες του Snow ναι μεν τρέχει λίγο αίμα από Stark, άλλα δεν είναι γιος του Ned κι επίσης έχει κάτι από Targaryen. Και για να κλείσουμε και το κομμάτι της οικογένειας, να σημειώσουμε την ευχαρίστησή μας, που η Arya ξεκίνησε την εκδίκησή της και αξιοποιώντας όλα όσα έμαθε στο Bravos εδώ και τόσα επεισόδια, πήρε την εκδίκηση της για τον Κόκκινο Γάμο, πληρώνοντας του Frey με το ανάλογο νόμισμα.

Τέλος, ας πάμε στην Meereen, όπου η Daenerys ετοιμάζεται να διεκδικήσει αυτά που επιθυμεί από το ξεκίνημα κιόλας της σειράς. Πριν φύγει από εκεί αποχαιρετά τον Daario Naharis, που λίγο-πολύ του δίνει τον θρόνο της πόλης (φυσικά μαζί με κάποιες κατευθυντήριες εντολές…) προς απογοήτευση του νεαρού πολεμιστή, που δεν επιθυμεί θρόνους άλλα να πολεμά (και να κοιμάται) στο πλάι της Targaryen. Επίσης, ορίζει και επίσημα τον Tyrion ως Hand of the Queen, έναν τίτλο που είχε και πριν λίγες σεζόν, έστω προσωρινά, στο King’s Landing δίπλα στον ανιψιό του Joffrey. Ενδιαφέρον να δούμε τι μέλλον επιφυλάσσει αυτό στον Tyrion, αν αναλογιστεί κανείς, πως η συμβολική καρφίτσα στο πέτο του κάθε Χεριού δεν φέρνει πάντα και το καλύτερο τέλος… Κάπως έτσι ξεκινά και το μακρύ ταξίδι προς το Westeros, με τα εκατοντάδες πλοία των Greyjoy, που με την εναέρια συνοδεία των δράκων μεταφέρουν τους Dothraki, τους Unsullied και την Daenerys με την παρέα της στην Δύση. Μέσα σε αυτή την παρέα και ο Varys, σε ένα από τα… σκηνοθετικά άλματα του Sapochnik, που τον έστειλε στο Dorme να ενορχηστρώσει την συμμαχία της Ellaria Sand με την γριά Olenna Tyrell (που κάπως βρέθηκε εκεί) απέναντι στους Lannister (την Cersei δηλαδή) και μετά να τον “πετάξει” πίσω στην Meereen.

Συνοψίζοντας, το τέλος της 6ης σεζόν βρίσκει την τράπουλα του Game of Thrones ανακατεμένη ενώ μπροστά βρίσκονται νέες προκλήσεις. Η Cersei Βασίλισσα στο Kings Landing, η Daenerys ξεκινά επίθεση στο Westeros, ο Jon Snow βασιλιάς του Winterfell και εν τω μεταξύ ξεχνάμε το “Winter is coming” που το αντικαθιστά το “Winter is here”. Τι σημαίνει αυτό; Υπομονή μέχρι τον επόμενο Απρίλιο…

Δείτε φωτογραφίες από το επεισόδιο:

Διαβάστε περισσότερα για: