Game of Thrones: Οι νικητές και οι χαμένοι της 6ης σεζόν - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Game of Thrones: Οι νικητές και οι χαμένοι της 6ης σεζόν

TV, Αφιερώματα | 28-6-2016 |

Σεζόν ήταν και τέλειωσε! Με νωπό ακόμη το φινάλε της 6ης σεζόν του Game of Thrones και ενώ μετά το τέλος κάθε επεισοδίου σας αναφέραμε τους νικητές, τους χαμένους και (φυσικά) τους πεθαμένους της εβδομάδας, ήρθε η ώρα για ένα άρθρο, που θα σκιαγραφεί λίγο καλύτερα την κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώθηκε στο διάστημα των τελευταίων 2μιση περίπου μηνών.

Οι κερδισμένοι Jon Snow και Daenerys

got609_100515_hs__dsc36971_1

Θυμήσου, που αφήσαμε τον Snow στο τέλος της προηγούμενης σεζόν και που τον αφήνουμε τώρα: όχι μόνο αναστήθηκε άλλα στα 10 επεισόδια της σεζόν κατάφερε να κερδίσει μια μεγάλη μάχη απέναντι στον Ramsay Bolton και έναν θρόνο, αφού ανακηρύχθηκε Βασιλιάς του Βορρά, σε μια εξέλιξη που δύσκολα θα φανταζόμασταν στο ξεκίνημα της σειράς. Βέβαια, σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό έπαιξε η Sansa, που έβαλε το δαχτυλάκι της για να κερδηθεί μια μάχη, που πήγαινε ολοταχώς προς την πανωλεθρία, και που – προς το παρόν τουλάχιστον – δεν φέρνει καμιά αντίρρηση στην ανέλιξη του αδερφού της, αν και θεωρητικά θα μπορούσε να πατήσει πάνω στο ότι είναι η μοναδική καθαρόαιμη Stark (με δεδομένο, ότι Bran και Arya αγνοούνται).

20160603_ep610_publicity_still_042-001815311

Η Khaleesi, από την άλλη, στην αρχή της σεζόν βρισκόταν χαμένη στην έρημο των Dothraki, οι οποίοι την προόριζαν για κάτι σαν αιώνια μοναχή δίπλα σε άλλες χήρες των Khal, την ίδια στιγμή που η κυριαρχία της στη Meereen ήταν υπό κατάρρευση. Όπως όλοι θυμόμαστε με μια υποδειγματική επίδειξη δύναμης και των υπερφυσικών της προσόντων πήρε με το μέρος της τους Dothraki, επέστρεψε στην Meereen, διευθέτησε το ζήτημα των εξεγέρσεων και έπειτα από την συμμαχία της με τους Greyjoys έχει στρατό και πλοία για να διεκδικήσει με αξιώσεις τον Σιδερένιο Θρόνο.

Το μεγαλύτερο comeback της σεζόν

0265f020-1eaa-0134-91d1-06caa2286297

Αν διάβαζες όλα όσα γράφαμε στην διάρκεια του 6ου κύκλου, την Cersei με την πλάτη στον τοίχο την ανεβάζαμε, παραπεταμένη στο Kings Landing την κατεβάζαμε. Φαινομενικά δεν ήταν πολύ καλή σεζόν για τους Lannisters και ιδιαίτερα για την πρώην Βασίλισσα και νυν Βασιλομήτωρ, που έβλεπε την επιρροή της στο παλάτι να χάνεται, όπως επίσης και κάθε ίχνος ελέγχου του γιου της. Μέχρι, που φτάνουμε στο τελευταίο επεισόδιο, η Cersei θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο της, που περιελάμβανε το κάτι σαν υγρό πυρ του Westeros, βγάζει από την μέση μια κι έξω κάθε εχθρό της στην πρωτεύουσα και κάθεται ανακηρύσσεται Βασίλισσα!

O μεγάλος χαμένος

ramsay

Μάλλον δεν θέλει και ρώτημα. O Ramsay Bolton πορεύθηκε με πολλές… ορέξεις (και) σε αυτή την σεζόν. Σκότωσε τον πατέρα του, την μητριά του, οποιονδήποτε βρέθηκε στο διάβα του για να πάρει τον τίτλο του Βασιλιά του Βορρά, μέχρι που συνάντησε την εκδικητική διάθεση της Sansa και την κεκτημένη ταχύτητα του Jon Snow έπειτα από την επιστροφή του από τον άλλο κόσμο. Ο χαρακτήρας βρήκε το τέλος, που του άξιζε.-

Ποιος έφτασε στην πηγή, άλλα δεν ήπιε νερό;

20160603_ep610_publicity_still_010-001111041

Η Margaery, που λίγα επεισόδια πριν το τέλος είδαμε να ξυπνούν τα Tyrell γονίδιά της, να χειραγωγεί τον High Sparrow και να οδηγεί τα γεγονότα σε μια (φανταζόμασταν) καλή κατεύθυνση για αυτή. Εν τέλει ήταν ένα από τα άτομα που βρισκόντουσαν μέσα στο Great Sept στο Kings Landing, όταν η πεθερά της το τίναξε στον αέρα. Θα μπορούσαμε βέβαια να έχει την θέση της ο High Sparrow που ενώ κερδίζε μέχρι και την εύνοια του Βασιλιά, στο αποκορύφωμα της πολιτικής του επιρροής είδε τα σχέδια του να καίγονται στο πράσινο υγρό πυρ της Cersei.

O θάνατος, που μας συγκλόνισε περισσότερο

hodor-death.0

Αναμφισβήτητα εκείνος του Hodor, που με αυτοθυσία έσωσε τον Bran. Ο συμπαθής γίγαντας ήταν ένας από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες της σειράς, που έφυγε κάπως άδοξα.

H αποκάλυψη της σεζόν

HBos-Game-of-Thrones-Season-6-Episode-10-The-Winds-of-Winter-Ned-and-Lyanna-Stark

Φυσικά για τον Jon Snow και το γεγονός ότι δεν είναι γιος του Ned αλλά ανιψιός του, παιδί της Lyanna Stark και ενδεχομένως του Rhaegar Targaryen. Η ταυτότητα του πατέρα του είναι κάτι, που πρέπει να μάθουμε για να επιβεβαιωθεί πλήρως μια από τις θεωρίες του Game of Thrones, που συζητιέται εδώ και πολύ καιρό!

Bonus

To εκπληκτικό μουσικό κομμάτι που συνόδευσε τις πρώτες σκηνές του τελευταίου επεισοδίου. Απολαύστε το:

https://www.youtube.com/watch?v=kY2evrkfbiM

Διαβάστε περισσότερα για: