Ένα R2-D2 ρομπότ για τους ηλικιωμένους

Ειδήσεις | 9-6-2016 |
Ένας ιάπωνας επιστήμονας ονόματι Kaname Hayashi πρόκειτα να βγάλει στην παραγωγή ένα ρομπότ το οποίο θα μοιάζει με το γνωστό σε όλους R2-D2 από τα Star Wars, μόνο που αυτός θα το ονομάσει Pepper.
Το ρομπότ αυτό θα έχει ως βασικό σκοπό να κρατά συντροφιά σε ηλικιωμένους. Όπως και το R2-D2, το ρομπότ δε θα μιλάει αλλά θα είναι σε θέση να επικοινωνεί και να αναπτύσσει σχέσεις με τους ανθρώπους καθώς θα μπορεί να διαβάσει τις εκφράσεις του προσώπου και άλλα σήματα επικοινωνίας που δεν εκφράζονται γλωσσικά.
Το Pepper αναμένεται να βγει στην αγορά το 2019 και η τιμή του θα κυμαίνεται στα 198,000 γιεν ή για να κάνουμε και την μετατροπή στα 1, 637 ευρώ.
Εξαιρετικό δωράκι και οικονομικό για την γιαγιά ή τον παππού σου, που πολύ πιθανόν να φρικάρει. Αλλά ποτέ δε ξέρεις !