Το SeaNema Open Air Film Festival επιστρέφει στην Κεφαλλονιά τον Αύγουστο - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το SeaNema Open Air Film Festival επιστρέφει στην Κεφαλλονιά τον Αύγουστο

Ειδήσεις | 8-5-2016 |

Τo SeaNema Open Air Film Festival επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά αυτό το καλοκαίρι στο πανέμορφο νησί της Κεφαλονιάς και σας προσκαλεί στην πιο ονειρική γιορτή του θερινού σινεμά. Για 4 μέρες, από τις 8 έως και τις 11 Αυγούστου 2016, ειδυλλιακές παραλίες και άλλα παραθαλάσσια σημεία του νησιού μετατρέπονται σε μαγευτικές υπαίθριες κινηματογραφικές αίθουσες που θα φιλοξενήσουν διεθνώς αναγνωρισμένες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, πάντα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Διακεκριμένες προσωπικότητες όσο και νέες φωνές του κινηματογράφου και άλλων τεχνών θα παρευρίσκονται στο νησί και μέσα από τις ποικίλες δράσεις του Φεστιβάλ θα μεταμορφώσουν την Κεφαλονιά στον πιο δροσιστικό πολιτιστικό προορισμό του καλοκαιριού.

Φέτος, το SeaNema Open Air Film Festival εγκαινιάζει Εθνικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Ταινιών Μικρού Μήκους, θέλοντας να υποστηρίξει έμπρακτα και να δώσει βήμα στους νέους Έλληνες κινηματογραφιστές. Οι σκηνοθέτες άνω των 18 ετών έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ταινίες μυθοπλασίας στο Φεστιβάλ έως και τις 15 Μαΐου 2016 και να διαγωνιστούν, διεκδικώντας το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, το οποίο προσφέρει στον νικητή χρηματικό έπαθλο αξίας 1.000€. Παράλληλα, ο καλύτερος κριτής που δεν είναι άλλος από το ίδιο το κοινό, θα επιβραβεύσει την αγαπημένη του ταινία μικρού μήκους με το Βραβείο Κοινού, προσφέροντας το DCPmastering για την επόμενη ταινία του βραβευμένου σκηνοθέτη, ευγενική χορηγία της εταιρίας Authorwave. Οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλουν την ταινία τους συμπληρώνοντας online τη φόρμα συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα του SeaNema Open Air Film Festival.

Επίσης: Το SeaNema Open Air Film Festival επιστρέφει και θέλει την ταινία σου

Την προκριματική κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ απαρτίζουν οι :

Έκτορας Λυγίζος (Σκηνοθέτης)

Ηλέκτρα Βενάκη (Ιδρύτρια Altcine)

Θανάσης Νεοφώτιστος (Σκηνοθέτης)

Αναλυτικά οι Όροι Συμμετοχής για το Εθνικό Διαγωνιστικό Πρόγραμμα Ταινιών Μικρού Μήκους στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ: www.seanemafestival.com

Περισσότερες πληροφορίες για το 2ο SeaNema Open Air Film Festival θα ακολουθήσουν σύντομα. Μείνετε συντονισμένοι! Το καλοκαίρι δεν αργεί!

Το Cinefreaks είναι χορηγός επικοινωνίας του 2ου SeaNema Open Air Film Festival