Το φετινό Palm Dog των Καννών στη Nellie από το Paterson – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το φετινό Palm Dog των Καννών στη Nellie από το Paterson

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 21-5-2016 |

Λίγο πριν από τη λήξη του Φετινού φεστιβάλ Καννών και λίγο πριν δοθούν τα μεγάλα βραβεία του Χρυσού Φοίνικα και του Grand Prix, αρχίζουν να απονέμονται μερικά εξίσου ενδιαφέροντα και λίγο εναλλακτικά βραβεία.

Ένα από αυτά είναι το Palm Dog, ένα διαφορετικό βραβείο που απονείμεται από τους διεθνείς κριτικούς κινηματογράφου για την καλύτερη ερμηνεία ενός σκύλου ή μια ομάδας σκυλιών σε κάποια ταινία κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Διαβάστε: To ‘Mimosas’ πήρε το μεγάλο βραβείο της εβδομάδας των Κριτικών στις Κάννες

Το φετινό μεγάλο φαβορί το οποίο τελικά και δικαιώθηκε, ήταν η Nellie, ένα αγγλικό μπουλντόγκ που έπαιξε τον ρόλο του Marvin στην ταινία του Jim Jarmusch “Paterson“.

Διαβάστε: η κριτική μας για το  Paterson

Δυστυχώς όμως η Nellie απεβίωσε πριν από μερικούς μήνες και έγινε το πρώτο σκυλάκι της διοργάνωσης που βραβεύεται ενώ δεν βρίσκεται εν ζωή. Επίσης σύμφωνα με τον παραγωγό της ταινίας Carter Logan την είχαν σώσει από ένα καταφύγιο.

Στις υπόλοιπες απονομές, το μεγάλο βραβείο της επιτροπής πήρε ο Jacques, ένα γαλλικό δαλματίας για την ταινία του Justine Triet “In Bed With Victoria.” Το βραβείο Palm Dogmanitarian απονεμήθηκε στον Ken Loach για ένα σκυλάκι με τρία μόνο πόδια ονόματι  Shae στην ταινία “I, Daniel Blake.”

Διαβάστε περισσότερα για: , ,