Τι ακούσαμε στην συνέντευξη τύπου του Mal de pierres και την Marion Cotillard - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Τι ακούσαμε στην συνέντευξη τύπου του Mal de pierres και την Marion Cotillard

Φεστιβάλ | 16-5-2016 |

Μάλλον… “αναίμακτα” πέρασε η συνέντευξη τύπου του Mal de pierres, της μίας από τις δύο ταινίες όπου πρωταγωνιστεί η Marion Cotillard και προβάλλεται στο Φεστιβάλ των Καννών. H αλήθεια είναι ότι δεν ακούσαμε κάτι τρομερά ενδιαφέρον, ωστόσο οι συντελεστές της ταινίας μοιράστηκαν μαζί μας κάποιες σκέψεις για την ιστορία και τους χαρακτήρες της. Ας δούμε τι είπαν.

Διαβάστε την κριτική μας για το Mal de pierres

Για το τι τράβηξε την σκηνοθέτη Nicole Garcia στο να κάνει μια ταινία βασισμένη στο βιβλίο της Milena Agus:

Η ίδια η ηρωίδα, που συνδυάζει πολλά χαρακτηριστικά και είναι μυστηριώδης. Είναι μια γυναίκα “φυλακισμένη”, που είναι προετοιμασμένη για να κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να πετύχει αυτό, που θέλει.

Για το πόσο περίμενε την Marion Cotillard για τον συγκεκριμένο ρόλο:

Θεωρούσε την Marion το ιδανικό πρόσωπο για αυτό τον ρόλο και γι’ αυτόν τον λόγο περίμενε πάνω από ένα χρόνο, μέχρις ότου οι υποχρεώσεις της ηθοποιού της επιτρέψουν να ασχοληθεί με την ταινία! Όπως είπε η ίδια η ηθοποιός, σχετικά με αυτό, λόγω του προγράμματος της δεν διάβασε το σενάριο νωρίτερα από δύο μήνες αφότου η Garcia της το έδωσε, αν και της είχε ήδη μιλήσει για το βιβλίο. Μόλις τέλειωσε την προηγούμενη ταινία της διάβασε το σενάριο και είπε στην σκηνοθέτη ότι θα το έκανε, άλλα ένα χρόνο αργότερα.

Διαβάστε επίσης για τον Ken Loach, που υποστηρίζει: “Είναι σοκαριστική η αντιμετώπιση των ανέργων στην νεοφιλελεύθερη Ευρώπη.

marion-2

Τι τράβηξε την Marion Cotillard σε αυτό τον ρόλο;

Το πάθος του χαρακτήρα της Gabriele. Την συγκίνησε η ιστορία ενός κοριτσιού, που δεν αρνείται αυτό που είναι, άλλα δεν βρίσκει και την ανάλογη υποστήριξη από την οικογένεια της. Της τράβηξε το ενδιαφέρον το ζωώδες ένστικτο της ηρωίδας, που την καθοδηγεί για το πως να πετύχει τα θέλω της, ενώ όσον αφορά την ψυχολογική κατάσταση της Gabriele, θεωρεί φυσιολογική την αντίδραση ενός ανθρώπου, που δεν τον αφήνουν να “ανοίξει τα φτερά” του. Κάθε άνθρωπο, αυτό θα τον τρέλαινε, λέει η ηθοποιός.

Διαβάστε επίσης τι είπαν ο Russel Crowe και ο Ryan Gosling στις Κάννες

Πως προετοιμάζεται η Marion Cotillard για τους ρόλους της;

Δεν έχει κάποια συγκεκριμένη μέθοδο και ο τρόπος, που δουλεύει εξαρτάται από την ταινία και τον σκηνοθέτη. Περισσότερο δουλεύει πάνω στον χαρακτήρα, που πρέπει να υποδυθεί, και στον οποίο θα δώσει “ψυχή”. Με το δικό της σώμα εκφράζεται ένας άλλος χαρακτήρας, προσπαθεί να τον φανταστεί, τις κινήσεις του, όπως το πως χαμογελάει για παράδειγμα… Υπάρχει αυτό το μυστηριώδες στοιχείο, σαν την αγάπη απέναντι σε έναν άνθρωπο, το πως ανοίγεσαι σε αυτόν.

Yπάρχει ομοιότητα ανάμεσα στον χαρακτήρα της Gabriele και σ’ εκείνον της Madame Bovary του Gustave Flaubert;

Οι συντελεστές απαντούν πως αν και υπάρχουν λογοτεχνικές αναφορές, η Gabriele είναι διαφορετική, νιώθει έλξη για τον χαρακτήρα του Andre. Πολλά απ’ όσα βλέπουμε στην ταινία, όπως για παράδειγμα οι πόνοι της, αποτελούν συμπτώματα εκδήλωσης των συναισθημάτων. Σε κάθε γυναίκα, σε κάθε άνθρωπο, ο πόθος εκδηλώνεται με διαφορετικό τρόπο. Στην Gabriele το σώμα είναι το πρώτο, που αντιδρά.

Tι γίνεται με τον χαρακτήρα του Jose, όμως;

Ο Alex Brendemühl υποστηρίζει πως υπάρχει ένας κοινός παρανομαστής ανάμεσα στον δικό του χαρακτήρα και σ’ εκείνον της Gabriele. Έφυγε από τον πόλεμο, βρίσκεται σε μια συνεχή αναζήτηση καλύτερης ζωής και ο γάμος του με την Gabriele είναι ένα μέσο για να ανέβει κοινωνικά. Υπάρχει όμως και το πάθος του, που εξελίσσεται σε αγάπη, υπάρχει η επιθυμία του να σώσει αυτή την γυναίκα. Ο χαρακτήρας αποτελεί, επίσης, κι ένα μέσο για να ξεφύγει και η ίδια η Gabriele από την ζωή της, μιας που δεν έχει το θάρρος να πάρει η ίδια τόσο μεγάλες αποφάσεις.

Όλα όσα γράφουμε για τις Κάννες

 

Διαβάστε περισσότερα για: