Τι ακούσαμε στην συνέντευξη τύπου Sean Penn για το The Last Face - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Τι ακούσαμε στην συνέντευξη τύπου Sean Penn για το The Last Face

Συνεντεύξεις, Φεστιβάλ | 22-5-2016 |

Η νέα σκηνοθετική δουλειά του Sean Penn The Last Face – μετά το υποψήφιο για δύο Όσκαρ Into the Wild το 2007 – τον ξαναφέρνει στις Κάννες, όπου οχτώ χρόνια πριν είχε διατελέσει πρόεδρος της επιτροπής. Η ταινία, η οποία προβλήθηκε τη δέκατη μέρα του φεστιβάλ, απογοήτευσε όσο κανένα άλλο φιλμ του διαγωνιστικού φέτος, και απέσπασε κάκιστες κριτικές.

Διαβάστε για το φιάσκο του Sean Penn στις Κάννες

Πρόκειται για την ιστορία αγάπης μεταξύ της διευθύντριας ενός διεθνούς οργανισμού βοήθειας (Charlize Theron) που βρίσκεται σε ένα camp προσφύγων στην Αφρική, και ενός γιατρού (Javier Bardem). Εκτός από τους δύο πρωταγωνιστές, στο cast συμπεριλαμβάνονται οι Jean Reno, Adèle Exarchopoulos, Jared Harris.

Η ταινία, γυρισμένη γύρω από αληθινούς ανθρώπους και πραγματικές καταστάσεις, δίνει σε ένα μεγάλο κομμάτι της την εντύπωση του ντοκιμαντέρ. Όταν ο Jean Reno ρωτήθηκε πόσο εύκολο ήταν να υποδυθεί το ρόλο του μέσα σε κάτι τόσο αληθινό, απάντησε, «Οι γιατροί μας βοήθησαν πολύ, ευτυχώς. Δε νιώθαμε ότι γυρίζαμε ταινία. Βρισκόμασταν μέσα στη ζούγκλα, στη μέση της νύχτας, προσπαθώντας να σώσουμε ένα μωρό και τη μητέρα του. Οι κινήσεις μου ήταν πολύ επαγγελματικές και όταν τελικά είδα την ταινία, είπα “Ουάου, είμαι γιατρός! Μπορώ να το κάνω.”»

Screenshot from 2016-05-21 10:55:25

Ο παραγωγός της ταινίας Matt Palmieri δήλωσε για τον Penn, πως «ήταν ο μοναδικός σκηνοθέτης που θα μπορούσε να το κάνει. Είναι ένας από τους καλύτερους σκηνοθέτες παγκοσμίως,» συνέχισε, «και έχει βρεθεί σε κάθε εμπόλεμη ζώνη.»

Παρόλα αυτά, όπως ήταν αναμενόμενο, η πρώτη ερώτηση από δημοσιογράφο, αφορούσε τις κακές κριτικές που απέσπασε το φιλμ:  «Πώς νιώθετε για τις κριτικές που κατηγορούν την ταινία ότι παραγκώνισε τα σοβαρά ζητήματα, για χάρη του love story;» Ο σκηνοθέτης απάντησε στο γνωστό του ύφος, λέγοντας ότι το γύρισμα έχει πλέον τελειώσει, ότι στηρίζει το φιλμ όπως ακριβώς είναι και άρα η συγκεκριμένη συζήτηση θα ήταν ανούσια, χωρίς να σχολιάσει περεταίρω.

Από τις αρκετά ενδιαφέρουσες απαντήσεις, ήταν αυτή που έδωσε ο Javier Bardem σε ερώτηση σχετικά με το τι είδους ήρωας είναι ο χαρακτήρας που υποδύεται.

«Για μένα ήρωες είναι οι καθημερινοί άνθρωποι που προσπαθούν να ταΐσουν τα παιδιά τους, με άθλιους μισθούς ή άνεργοι. Η μεγάλη μου ευθύνη ως ηθοποιού όσον αφορά στο χαρακτήρα που υποδύομαι σε αυτή την ταινία, ήταν να μην «προδώσω» τη δουλειά τους. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, εκείνοι βομβαρδίζονται. Ο τελευταίος παιδίατρος στη Συρία σκοτώθηκε, κάτι για το οποίο, παρεμπιπτόντως, κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη. Αυτοί είναι οι ήρωες που σε βάζουν μπροστά από έναν καθρέφτη και αναρωτιέσαι εσύ ο ίδιος τι κάνεις γι’ αυτό, σε σύγκριση με αυτό που κάνουν εκείνοι.»

Screenshot from 2016-05-21 10:55:10

Στην ίδια ερώτηση, η συμπρωταγωνίστρια του Charlize Theron, που υποδύεται μάλιστα τη γυναίκα που ο Bardem ερωτεύεται, απαντάει: «Οι ίδιοι δε σκέφτονται ότι είναι ήρωες. Δεν το κάνουν γι’ αυτό, δεν υπάρχει «εγώ». Είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτονται.»

Τέλος, μια δημοσιογράφος της Guardian ρώτησε το Sean Penn σχετικά με την εμπλοκή της Δύσης στα πεδία των συγκρούσεων, και αν είναι ικανή να τις σταματήσει, εάν επέμβει με το σωστό τρόπο, ερώτηση την οποία ο σκηνοθέτης απέφυγε να απαντήσει.

Όλο το βίντεο από την συνέντευξη:

 

Διαβάστε περισσότερα για: