Ρετροσπεκτίβα Weird Wave - Κάποιες από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς μαζεμένες (9 - 15 Ιουνίου) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ρετροσπεκτίβα Weird Wave – Κάποιες από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς μαζεμένες (9 – 15 Ιουνίου)

Προβολές | 25-5-2016 |

Μία από τις πιο νέες αλλά και πιο πιστές στο καλό σινεμά και τον επαγγελματισμό, εταιρίες διανομής, η Weirdwave οργανώνει φέτος για πρώτη φορά στον κινηματογράφο Αστόρ, την πρώτη της Ρετροσπεκτίβα. Στο δελτίο τύπου διαβάζουμε:

Η Weirdwave είναι ένα ανεξάρτητο arthouse label κινηματογραφικών ταινιών, επιλεγμένων από τα σημαντικότερα Φεστιβάλ του κόσμου. Με έμφαση σε νέες αφηγήσεις, θέλει να ανανεώσει τις ιστορίες που λέμε για τους εαυτούς μας, μέσα από το σινεμά.

Η 1η Ρετροσπεκτίβα WEIRD WAVE αποτυπώνει την κίνηση αυτού του παράξενου κύματος που μας διατρέχει και αντηχεί την εποχή. Μια εποχή που δεν έρχεται σαν κατάφαση, αλλά σαν ερώτηση για το μέλλον.
Μια εποχή για το τέλος των ψευδαισθήσεων, για τη μεταμορφωτική δύναμη του σουρεαλισμού, για τις γυναίκες που αγωνίζονται.
Μια εποχή κάλεσμα για ενηλικίωση, αλλά και για καταστροφή, μια εποχή που αναστοχάζεται τη θέση της στην ιστορία, που συντάσσει μανιφέστα.
Μια εποχή που θέλει το μέλλον εδώ και τώρα.

Στην Ρετροσπεκτίβα θα δούμε κάποιες από τις καλύτερες ταινίες που είδαμε στις Ελληνικές αίθουσες τα τελευταία χρόνια, όπως τα Αντίο στην Γλώσσα του Γκοντάρ, το Λουλούδια που μας ενθουσίασε πρόσφατα, τον Χωρό της Πραγματικότητας, το Mommy, το Άσφαλτος, το Magical Girl, το Μικρό Νησί, το It Follows. και τόσες άλλες ταινίες που δεν πρέπει κανένας σινεφίλ να έχει χάσει.

Γενικό εισιτήριο για τις προβολές 5€

Ημερήσιο εισιτήριο 7€

Κάρτα διαρκείας για όλη την Ρετροσπεκτίβα 20€

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά από σήμερα 25 Μαΐου στον κινηματογράφο Άστορ

Όλο το πρόγραμμα:

PROGRAMMA_RETROSPECTIVA#1_031

PROGRAMMA_RETROSPECTIVA#1_0312