Preacher S01E01: Βία, χιούμορ και αναζητήσεις περί Θεού - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Preacher S01E01: Βία, χιούμορ και αναζητήσεις περί Θεού

TV, Ειδήσεις | 30-5-2016 |

Το κόμικ των Garth Ennis και Steve Dillon, “Preacher” βγήκε στη δημοσιότητα το 1995, από την Vertigo της DC, καταφέρνοντας να γίνει must ανάγνωσμα. Ήταν διαφορετικό, με χιούμορ, βία και στυλ Tarantino. Βρικόλακες, άγγελοι, κάτοικοι με τα θέματά τους περί Θεού, όλο το πακέτο. από το 1996 μέχρι σήμερα έγιναν αρκετές προσπάθειες για κινηματογραφική μεταφορά, αλλά πότε δεν έγινε πραγματικότητα. Πάμε λοιπόν στο σωτήριον έτος 2016.

Το “Preacher” έρχεται στη μικρή οθόνη, δια χειρός Seth Rogen και Evan Goldberg, (καλά διαβάσατε), σε διασκευασμένο σενάριο από τον Sam Catlin, δηλαδή την πένα πίσω από το “Breaking Bad”. Και επειδή είμαι σίγουρος ότι σας έπεισα, καλά θα κάνετε να σταματήσετε εδώ και να δείτε το πρώτο επεισόδιο. Γιατί αν συνεχίσετε ακολουθούν spoilers, οπότε προσοχή.

Στην εναρκτήρια σκηνή ένας κομήτης που κλαίει σαν μωρό (ακριβώς έτσι) θα “μπει” μέσα σε έναν πάστορα κάπου στην Αφρική, την στιγμή που εκείνος μιλάει στους πιστούς, λέγοντάς τους ότι εκείνος είναι τελικά ο Προφήτης. Μην φανταστείτε, στο καπάκι θα εκραγεί (ακριβώς έτσι). Και τότε καταλαβαίνεις τι θα δεις. Βία και χιούμορ συνδυασμένα με τον καλύτερο τρόπο. Μέσα σε όλο το επεισόδιο, είτε από τηλεοράσεως είτε από εφημερίδες μαθαίνεις ότι και άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες ανά τον κόσμο αντιμετωπίζουν την ίδια μοίρα, συμπεριλαμβανομένου και του Tom Cruise. Σαϊεντολόγος και αυτός, τρομάρα του.

Και από εκεί, σε μία μακρινή πόλη στο Τέξας, το Annville. Ο Jesse Custer (Dominc Cooper) έχει προβλήματα πίστης. Πρόβλημα, καθώς εκείνος είναι ο παπάς της πόλης. Μετά από δυσκολίες και εγκλήματα στο παρελθόν του, επιστρέφει στην πόλη, από την οποία είχε φύγει μετά τον θάνατο του πατέρα του, μπροστά στα μάτια του. Καπνίζει, πίνει, και γενικά φαίνεται πως δεν μπορεί να εναρμονιστεί με την καινούρια του ζωή.

Joseph Gilgun and Ruth Negga in "Preacher."

Enter Tulip O’Hare (Ruth Negga, η οποία είναι απλά καταπληκτική), η πρώην του, την οποία και πλήγωσε, η οποία του ζητά να συνεργαστούν για ακόμα μία φορά, σε κάτι που δεν γνωρίζουμε ακόμα, αλλά αναμένεται να είναι ένα τεράστιο κόλπο. Νέος κάτοικος της πόλης, ο μονίμως πιωμένος και Ιρλανδός Cassidy (Joseph Gilgun). Α ξέχασα. Ο ίδιος είναι βρικόλακας, ο οποίος προσπαθεί να ξεφύγει από αυτούς που τον κυνηγούν. Μιλάει με τέτοια προφορά, που τα λόγια του συνοδεύονται με αγγλικούς υπότιτλους. Χιούμορ ακόμα και στο μοντάζ της ταινίας, σαν να λέμε. Τα πάντα θα αλλάξουν όταν αυτή η ανώτερη ενέργεια, θα κατακλύσει τον Jesse, αλλά αντί να εκραγεί σαν τους άλλους κήρυκες εκεί έξω, αυτός θα αποκτήσει την ικανότητα να κατευθύνει τους πάντες καθώς, ακολουθούν πιστά τις συμβουλές του. Όπως για παράδειγμα κάποιος που προκειμένου να αντισταθεί στην καταπιεστική μητέρα του, ακολουθεί την συμβουλή του Jesse να ανοίξει την καρδιά του. Εκείνος το παίρνει κυριολεκτικά. (ακριβώς έτσι).

Ο σκοπός είναι ότι αυτό που θέλει να ανακαλύψει ο Jesse είναι αν υπάρχει θεός. Αλλά όχι τόσο απλά. Θέλει να βρει και που είναι.

Σε γενικές γραμμές το πρώτο επεισόδιο του “Preacher” είναι αυτό που λέμε “Καλό πιλοτικό επεισόδιο”, και σίγουρα θα μας κάνει να το δούμε.

H πρώτη σεζόν θα ολοκληρωθεί σε 10 επεισόδια.

coe44tfukaafmkp

Διαβάστε περισσότερα για: ,