Ο Terry Gilliam είναι αποφασισμένος να γυρίσει το “Τhe Man Who Killed Don Quixote” - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Terry Gilliam είναι αποφασισμένος να γυρίσει το “Τhe Man Who Killed Don Quixote”

Ειδήσεις | 27-5-2016 |

Πριν από λίγο καιρό σας είχαμε ενημερώσει ότι ο Adam Driver θα πρωταγωνιστούσε  στο πολύπαθο ‘The Man Who Killed Don Quixote’ του Terry Gilliam που προσπαθεί πάνω από δυο δεκαετίες να γυρίσει.

Τελικά όπως όλα δείχνουν το όραμα του Gilliam θα γίνει πραγματικότητα. Σε μια συνέντευξη τύπου- παρουσίαση μαζί με τον παραγωγό Paulo Branco που έκαναν στις Κάννες παρουσίασαν την πρόοδο που έχει κάνει το project.

Ο Gilliam δήλωσε ότι κατάρα που υποτίθεται περιβάλει την ταινία και την εμποδίσει να υλοποιηθεί, είναι μια βλακεία (bullshit σε δικά του λόγια).  Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και θα γίνουν σε Ισπανία, Πορτογαλία και Κανάρια Νησιά. Το budget αναμένεται να αγγίξει τα 19 εκ. δολάρια.

the-man-who-killed-don-quixote-poster

Βασικό στοιχείο ότι αυτή τη φορά θα γυριστεί η ταινία αποτελεί το καστ. «Καθ’όλη τη διάρκεια υπήρχαν τόσες εκδοχές της ταινίας στο μυαλό μου και κάθε φορά αυτή άλλαζε με το κάστ, και τελικά φέτος πιστεύω  ότι έχω το ιδανικό κάστ», δήλωσε ο σκηνοθέτης , προσθέτοντας ότι ο Driver είναι το άτομο που περίμενε όλα αυτά τα χρόνια.

Για την ιστορία ο Adam Driver θα θα υποδύεται τον Toby (το alter ego του Σάντσο Πάντσα), που ως νεαρός σπουδαστής κινηματογράφου αποφασίζει να γυρίσει μια κινηματογραφική μεταφορά της ιστορίας του Δον Κιχώτη σε ένα ισπανικό χωριό. Χρόνια μετά όταν επιστρέφει για τα γυρίσματα ενός διαφημιστικού υψηλής παραγωγής, ανακαλύπτει ότι τίποτα δεν είναι όπως το άφησε.

donquixote

Επίσης ήταν ο μοναδικός από το καστ ο οποίος είχε διαβάσει το βιβλίο του Miguel Cervantes και έτσι συνέβαλε με αρκετές δικές του σημειώσεις στο σενάριο. Φυσικά και δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τον πολυαγαπημένο Adam καθώς αυτό το παιδί δε σταματά ποτέ να μας εκπλήσσει ευχάριστα.

Τον ρόλο του Δον Κιχώτη θα παίξει ο  Michael Palin των Monty Python ενώ και η Olga Kurylenko θα συμμετέχει στην ταινία. Λέτε η πλασμένη στη φαντασία και μόνο του ιππότη Δουλτσινέα, να κάνει την εμφάνιση της ;

Παρά την αισιοδοξία του ο Gilliam είναι λίγο φοβισμένος με την προοπτική ότι τελικά θα γυρίσει την ταινία που όλοι περίμεναν τόσο καιρό. «Είναι ένα από αυτούς του ονειρικούς εφιάλτες που δε σε αφήνουν μέχρις ότου τελειώσεις μαζί τους. Θέλω να βγάλω αυτή τη ταινία από τη ζωή μου έτσι ώστε να συνεχίσω με την υπόλοιπη ζωή μου» λέει ο Gilliam.

Εμείς του ευχόμαστε κάθε επιτυχία καθώς θα θέλαμε να δούμε αυτή την ιστορία στη μεγάλη οθόνη.

Ακολουθεί το βίντεο της συνέντευξης από τις Κάννες.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,