Ο Cary Fukunaga θα σκηνοθετήσει το Ναπολέοντα του Kubrick - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Cary Fukunaga θα σκηνοθετήσει το Ναπολέοντα του Kubrick

Ειδήσεις | 21-5-2016 |

Η «καλύτερη ταινία που δεν έγινε ποτέ» φαίνεται πως βρήκε σκηνοθέτη και μετά από σχεδόν μισό αιώνα φαίνεται πως θα πάρει σάρκα και οστά.

Το αμερικανικό δίκτυο HBO μαζί με τον ταλαντούχο σκηνοθέτη Cary Fukunaga πρόκειται να δημιουργήσουν μια μίνι σειρά έξι ωριαίων επεισοδίων που θα βασίζεται στο σενάριο που είχε γράψει ο Stanley Kubrick. Θέληση του μεγάλου δημιουργού ήταν να διηγηθεί την ιστορία του Ναπολέοντα την περίοδο που ήθελε να κατακτήσει ολόκληρη την Ευρώπη.

napoleon

Τη δεκαετία του ’60 ο Kubrick είχε πραγματοποιήσει μια τεράστια έρευνα σε αρχεία, δημιουργώντας μια βάση δεδομένων για το σενάριο του από 500 τίτλους βιβλίων και 17.000 φωτογραφιών από πίνακες και τεχνουργήματα της Ναπολεόντειας περιόδου. Επίσης σχεδίαζε να πραγματοποιήσει γυρίσματα σε Γαλλία, Βρετανία και Ρουμανία, χρησιμοποιώντας πάνω από 30.000 κομπάρσους. Τα σχέδια του δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ λόγω δυσκολιών ανεύρεσης χρηματοδότησης.

kubrick

Η οικογένεια του Kubrick παραχώρησε το τεράστιο αρχείο στο HBO και στον Fukunaga. Ο παραγωγός μάλιστα του μεγάλου σκηνοθέτη Jan Harlan,  δήλωσε «Είμαι σίγουρος ότι το HBO θα εκμεταλλευτεί πλήρως το υλικό που έχουμε. Τους προμηθεύσαμε με τόνους υλικού».

Παραγωγός της σειράς θα είναι ο Steven Spielberg ο οποίος είχε εκφράσει και κατά το παρελθόν την επιθυμία να γυρίσει το συγκεκριμένο έργο. Ο Cary Fukunaga σκηνοθέτης του Beasts of No Nation θα συνεργαστεί για δεύτερη φορά με το HBO μετά τον εξαιρετικό πρώτο κύκλο του True Detective.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,