Νέο “Halloween” με υπογραφή Carpenter

Ειδήσεις | 24-5-2016 |
Μια νέα (αν)ιερή συμμαχία προέκυψε στους λόφους του Hollywood για τα μάτια του John Carpenter και μόνο. Blumhouse, Miramax και Trancas International Films ενώνουν τις δυνάμεις τους και όπως ανακοίνωσαν, από κοινού μερικές ώρες πριν, ανοίγουν εκ νέου τις ανατριχιαστικές μπομπίνες που άφησε παρακαταθήκη στο σινεμά τρόμου ο John Carpenter μερικές δεκάδες χρόνια πριν.
Το κινηματογραφικό στερέωμα σείστηκε το 1978 όταν ο σπουδαίος σκηνοθέτης παρέδωσε το “Halloween” στις σκοτεινές αίθουσες. Σχεδόν 40 καλοκαίρια μετά, η “Νύχτα με τις Μάσκες” αναμένεται να ξυπνήσει και πάλι με την υπόσχεση, μάλιστα, να είναι ακόμη πιο τρομακτική.
Το πρώτο “Halloween” αποτελεί αναμφισβήτητα μία από τις πιο αναγνωρίσιμες ταινίες της δεκαετίας και έβαλε τα θεμέλια για τα μετέπειτα slasher movies που ακολούθησαν και που ήθελαν να κλέψουν κάτι από την δόξα της. Η ταινία αποτέλεσε την αρχή μιας σειράς ταινιών, αφού η πρωτοφανής εμπορική επιτυχία της ήταν τεράστια.
Με ένα πενιχρό budget, μόλις $325.000, κατάφερε να συγκεντρώσει $70 εκατομμύρια, αριθμό ρεκόρ για την τότε εποχή, όσον αφορά ταινία του είδους της.
Ο John Carpenter δημιούργησε την σύνθεση του πιο ανατριχιαστικού main title theme song που έχει υπάρξει ποτέ σε horror movie (2ο στη λίστα του Horrorant με τα 15 Scary Horror Movie Themes). Φήμες μάλιστα λένε πως θα επιμεληθεί και την μουσική επένδυση του νέου φιλμ. Η ανατριχιαστική μελωδία στους ήχους του πιάνου, μπορεί να είναι απλή, αλλά άκρως αποτελεσματική.
Ο Carpenter με την διαπεραστική σκηνοθετική ματιά και την υποβλητική μουσική του, οδήγησε την ταινία σε αυτό που είναι σήμερα. Ένα από τα πιο σπουδαία horror films και ίσως το πρώτο στο είδος που πρωτοσύστησε την ιδέα ενός ψυχοπαθή κατά συρροή δολοφόνου που αφαιρεί με ευχαρίστηση την ζωή νεαρών όμορφων κοριτσιών.
Για την ιστορία, η ταινία γνώρισε 7 sequel. Κανένα από αυτά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το αρχικό φιλμ καθώς είναι το μόνο που “έσταξε” καθαρό τρόμο. Γι’ αυτό άλλωστε χαίρει της εκτίμησης όλου του κινηματογραφικού γίγνεσθαι που δικαίως κέρδισε στο πέρασμα των χρόνων.
Ο μάστερ του είδους και πατέρας του τρόμου, Carpenter, δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Όπως δήλωσε ο ίδιος θα συμβάλει τα μέγιστα στην υλοποίηση του οράματος από το πόστο του εκτελεστικού παραγωγού..
“38 χρόνια μετά την πρώτη ταινία, θα προσπαθήσω τώρα να βοηθήσω όσο μπορώ για την δημιουργία του 10ου και πιο τρομακτικού sequel” ήταν τα λόγια του 68χρονου δημιουργού.
Μέχρι τώρα δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες για την ιδιαίτερη και ιστορική κινηματογραφική συνάντηση. Η παραγωγή στοχεύει στην διανομή του φιλμ στις σκοτεινές αίθουσες ανήμερα του Halloween του 2017..
Διαβάστε εδώ όλα όσα συνέβησαν στην “Νύχτα με τις μάσκες” 38 χρόνια πριν..