Lucifer - Είδαμε τη σειρά που δεν έχει τον Θεό της - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Lucifer – Είδαμε τη σειρά που δεν έχει τον Θεό της

TV | 9-5-2016 |

Με την πρώτη σεζόν να έχει ολοκληρωθεί, ένα έχω να πω. Αν βλέποντας αυτή τη σειρά, διαπράττουμε αμαρτία, και εξαιτίας της θα καιγόμαστε για πάντα στα καζάνια της κολάσεως, τότε αξίζει τον κόπο.

“Εν αρχή, ο άγγελος Εωσφόρος, εκδιώχθηκε από τον Παράδεισο και καταδικάστηκε στο να κυβερνά την Κόλαση για όλη την αιωνιότητα. Μέχρι που αποφάσισε να πάει διακοπές…”

Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που μαθαίνεις για την σειρά παραγωγής του Jerry Bruckheimer. Και ξεκινώντας από αυτό καταλαβαίνεις, περίπου, τι είναι αυτό που θα δεις.

Ναι ο διάβολος, τα “έχει πάρει στο κρανίο”, και φαίνεται πως κουράστηκε να κυβερνά τον Κάτω Κόσμο. Αλλά όχι μόνο αυτό. Ο βασικός λόγος που τα παράτησε όλα είναι ότι δεν θέλει πλέον να υπηρετεί τον μπαμπά του. Δηλαδή τον Θεό. Έτσι ανέβηκε στην επίγεια κόλαση που λέγεται Los Angeles και άνοιξε το club Lux. Μπαργούμαν στο μαγαζί η Maze, minion του από την κόλαση, και προσωπική του σωματοφύλακας.  Και ενώ όλα βαίνουν καλώς, και ο Lucifer περνάει καλά πίνοντας, παίζοντας μουσική και ελέγχοντας τους πάντες γύρω του, εμφανίζεται ο αδερφός του, Amenadiel, για να τον προειδοποιήσει ότι στην Κόλαση επικρατεί αναρχία (!!!), και εκείνος πρέπει να επιστρέψει. Αμέ! Εκείνος όμως το αρνείται.

Την σχετικά ανιαρή ζωή του, έρχεται να σπάσει μία πρώην ηθοποιός, και νυν αστυνομική ντετέκτιβ, η Chloe, η οποία θα αναλάβει να εξιχνιάσει την υπόθεση δολοφονίας μίας ηθοποιού, φίλης του Lucifer, η οποία φαίνεται να έχει πουλήσει την ψυχή της στον διάβολο. Ναι… Ο Lucifer θα θελήσει να βοηθήσει στη λύση της υπόθεσης. Και τότε είναι που οι δυο τους θα αναπτύξουν μία συνεργασία και φιλία όσο περίεργη φαντάζεστε.

Έτσι ξεκινάει η σειρά, και σε κάθε επεισόδιο, ο Εωσφόρος και με την Chloe καλούνται να λύσουν διάφορες υποθέσεις. Αλλά όλα αυτά λειτουργούν με ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον back story, καθώς πέρα από τις υποθέσεις, ο Διάβολος, ο οποίος βέβαια συστήνεται σε όλους με το πραγματικό του όνομα, και όλοι θεωρούν ότι αυτό είναι μία χαριτωμένη περσόνα που έχει δημιουργήσει, θα ξεκινήσει ψυχανάλυση, θα αναθεωρήσει, και θα ανακαλύψει τον λόγο που μπορεί να χάσει την αθανασία του. Δεν θα σας πούμε περισσότερα, καθώς οτιδήποτε άλλο θα περάσει στην σφαίρα των spoilers, και όπως ήδη ξέρετε τα μισούμε θανάσιμα.

Σαν Lucifer συναντάμε τον Tom Ellis. Πρώτη φορά τον είχα δει στην βρετανική sit-com “Miranda”, στο πλευρό της Miranda Hart. Από μία κωμωδία λοιπόν καταφέρνει να κερδίσει επάξια τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μία σειρά που ίσως να είναι ο ρόλος της καριέρας του. Υπέροχος, με χιούμορ, αστείος, ψωνάρα, με daddy-issues, και όλα αυτά με μέτρο.

Η σειρά είναι ένα must-see που ολοκληρώνεται σε 13 επεισόδια (τυχαίο;), και ήδη έχει ανακοινωθεί η δημιουργία της δεύτερης σεζόν, παρά τις αντιδράσεις θρησκευτικών οργανώσεων.

Διαβάστε περισσότερα για: ,