Κάννες 2016 - Robin Wright & Juliette Binoche σε ανθολογία, από γυναίκες με γυναίκες - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Κάννες 2016 – Robin Wright & Juliette Binoche σε ανθολογία, από γυναίκες με γυναίκες

Ειδήσεις | 17-5-2016 |

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις από το φετινό φεστιβάλ Καννών (διάβασε τα πάντα στο ειδικό τμήμα του Cinefreaks) είναι η δημιουργία του Together Now, μία επερχόμενη συλλογή από 7 ταινίες μικρού μήκους σκηνοθετημένες από γυναίκες με πρωταγωνίστριες γυναίκες. Ήδη κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα έχουν συμφωνήσει να σκηνοθετήσουν.

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, η Robin Wright θα σκηνοθετήσει μία μικρού μήκους, όπως και η Catherine Hardwicke, η οποία σκηνοθέτησε στο παρελθόν το πρώτο Twilight. Επίσης στην θέση του σκηνοθέτη και η Patricia Riggen, η οποία μας χάρισε το  The 33, η ελληνικής καταγωγής Melina Matsoukas, η οποία σκηνοθέτησε το βίντεο κλιπ της Beyoncé “Formation”, η Kátia Lund, η οποία συνσκηνοθέτησε το City of God. Επίσης ταινίες θα δούμε από την Πολωνή Małgorzata Szumowska και από την Haifaa al-Mansour, από τη Σαουδική Αραβία. Οι Juliette Binoche και Freida Pinto θα πρωταγωνιστούν σε κάποιες από αυτές, και μαζί αυτές οι 7 ταινίες θα δημιουργήσουν μια ανθολογία που θα παρουσιαστεί σαν μία ταινία μεγάλου μήκους.

Το “Together Now” είναι η πρώτη ταινία από τη μη κερδοσκοπική εταιρεία παραγωγής “Do It Together”, η οποία ιδρύθηκε για να στηρίζει οικονομικά ταινίες, ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικά προγράμματα με σκοπό την ενδυνάμωση των γυναικών. Η εταιρεία αναφέρει στην ιστοσελίδα της: “Πιστεύουμε πως μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα κίνημα, με γυναίκες και άνδρες, με πράξεις πίσω από τις λέξεις, οι οποίες θα αλλάξουν τα ξεπερασμένα και μεροληπτικά πρότυπα που βλέπουμε στα media, καθώς και τα φαινόμενα περιθωριοποίησης των γυναικών παγκοσμίως.”