Κάννες 2016 - Ο σκηνοθέτης του "The Artist" θα μας πει την ιστορία του Jean-Luc Godard - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Κάννες 2016 – Ο σκηνοθέτης του “The Artist” θα μας πει την ιστορία του Jean-Luc Godard

Ειδήσεις | 4-5-2016 |

Η ιστορία του επαναστατικού σκηνοθέτη του νέου κύματος, Jean-Luc Godard, ήρθε ο καιρός να αποκτήσει την δίκη της ταινία. Στην καρέκλα του σκηνοθέτη, ο Michel Hazanavicius, σκηνοθέτης του oscarικού “The Artist”.

Το σενάριο της ταινίας είναι βασισμένο στην αυτοβιογραφία “Un An Après” από την ηθοποιό Anne Wiazemsky, η οποία εμπλεκόταν συναισθηματικά με τον Godard. Ο Louis Garrel (The Dreamers) θα ενσαρκώσει τον σκηνοθέτη, ενώ η Stacy Martin (Nymphomaniac) θα παίξει την Wiazemsky.

Το σενάριο θα ακολουθήσει το ζευγάρι στο 1967, όταν ο σκηνοθέτης γύριζε το “La Chinoise”. Η Wiazemsky ήταν μόλις 17 όταν γνώρισε τον Godard, και έμειναν παντρεμένοι για πάνω από μία δεκαετία. Συνεργάστηκαν εκείνη την περίοδο και στα “Week End” και “Sympathy for the Devil”.

Το project θα λειτουργήσει σαν φόρος τιμής στον σκηνοθέτη αλλά και σαν ταινία για το πως το νέο κύμα επηρεάστηκε από εκείνον. Η ταινία θα βρίσκεται στις Κάννες, προς αναζήτηση παραγωγών. Ο υπεύθυνος προώθησης της ταινίας, Vincent Maraval, δηλώνει: “Δεν είναι ακριβώς κωμωδία, αλλά θα είναι χαλαρή και στοργική.”

Ο Hazanavicius ελπίζει να έχει καλύτερη πορεία η ταινία, καθώς μετά το “The Artist” είχε παρουσιάσει το 2014 στις Κάννες το δράμα πολέμου “The Search”, το οποίο όμως δεν τα πήγε καλά.

Διαβάστε περισσότερα για: ,