Κάννες 2016: Ο Nicolas Winding Refn μιλάει πολύ και σίγουρα όχι μόνο μέσα από τις ταινίες του - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Κάννες 2016: Ο Nicolas Winding Refn μιλάει πολύ και σίγουρα όχι μόνο μέσα από τις ταινίες του

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 21-5-2016 |

Ο Nicolas Winding Refn αλωνίζει στις Κάννες φέτος. Μετά την πρεμιέρα της ταινίας του “The Neon Demon” που έγινε εν μέσω πρόωρων αποχωρήσεων των θεατών από την αίθουσα, αλαλαγμών και κριτικής αποδοχής, ο Refn σόκαρε τα μέλη του Φεστιβάλ και με τη συνέντευξη τύπου του, στην οποία “άδειασε” το συνάδελφο Lars Von Trier. Κι άναψαν τα αίματα.

” Έχει κάνει πολλά ναρκωτικά,” δήλωσε ο Refn (και αυτό φαίνεται βρε Nicolas) προτού αποκαλύψει ότι ο Von Trier είχε προσπαθήσει να κοιμηθεί με τη σύζυγο του Refn την τελευταία φορά που είχαν συναντηθεί οι τρεις τους. Σύμφωνα με τον Refn όμως, βρήκε τελικά κάποια άλλη “slut”. Μάλιστα, για να προκαλέσει ακόμα περισσότερο, ο Refn συνέχισε αποκαλώντας το κίνημα του Dogma 95 “παρωχημένο”.

Οι δύο σκηνοθέτες είναι στα μαχαίρια εδώ και καιρό παρά το γεγονός ότι ο πατέρας του Refn, Anders, είναι ο μοντέρ σε αρκετές ταινίες του Trier. Στο Φεστιβάλ Καννών του 2011, ο Trier είχε και εκείνος με τη σειρά του ασκήσει δριμεία κριτική στον Refn. Παλαιότερα ο Refn είχε δηλώσει ότι ‘το πρόβλημα με τον Trier είναι πως γερνάει και γίνεται κουραστικός”.

Παρ’ όλα αυτά, τα σχόλια του Refn δεν είναι ό,τι πιο προκλητικό αντιμετώπισε το Φεστιβάλ, καθώς οι σκηνές νεκροφιλίας της ταινίας του “The Neon Demon,” έχουν αφήσει το κοινό μουδιασμένο και τους κριτικούς να παραλληρούν.

Διαβάστε περισσότερα για: