Η σημασία του ήχου στον fantasy κόσμο της Marvel - "Civil War" – Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η σημασία του ήχου στον fantasy κόσμο της Marvel – “Civil War”

Inside Cinema | 31-5-2016 |

Άνοιξε αυλαία στις 5 του Μάη στην χώρα μας και όπως ήταν αναμενόμενο μονοπώλησε εξ αρχής το ενδιαφέρον των απανταχού σινεφίλ. Για του λόγου το αληθές, καιρό πριν κάνει πρεμιέρα είχε καταφέρει ο Captain America και η παρέα του να κεντρίσει την προσοχή του κινηματογραφικού στερεώματος. Τούτη τη φορά περισσότερο σαν “Avengers 3” παρά σαν νέο “Captain America”, το φιλμ κατάφερε να ξεπεράσει το $1 δισεκατομμύριο στο παγκόσμιο box office, όντας μάλιστα η 25η ταινία στην ιστορία που το πέτυχε. Στην Αμερική μόνο, έκανε εισπράξεις των $314 εκατομμυρίων μέχρι την περασμένη εβδομάδα και $677 εκ. παγκοσμίως έπειτα ένα εικοσαήμερο προβολών. Πρόκειται για την τέταρτη ταινία του Marvel Cinematic Universe που ξεπέρασε το $1 δις μετά τα “The Avengers“, “Avengers: Age of Ultron” και “Iron Man 3“.

Marvel's Captain America: Civil War Iron Man/Tony Stark (Robert Downey Jr.) Photo Credit: Film Frame © Marvel 2016

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κινηματογραφικός γαλαξίας της Marvel, που αποτελείται από 13 πλανήτες-ταινίες, έχει κάνει συνολικές εισπράξεις άνω των $10 δις. Κάπως έτσι καταλαβαίνει, εύκολα, κανείς για ποιον λόγο δεν θα πάψουν ποτέ να υπάρχουν sequel στις ταινίες υπερηρώων.

Αναμφίβολα το “Captain America: Civil War” ήταν μια ταινία προσεγμένη και εντυπωσιακή. Ένα από τα μεγαλύτερα ατού, της ταινίας ήταν η επεξεργασία και η δουλειά που έγινε πάνω στο κεφάλαιο Ήχος.

Captain-America-Civil-War-Teams

Διαβάστε εδώ την κριτική της ταινίας “Captain America: Civil War”

Η κατασκευή του ηχητικού σύμπαντος παίζει καθοριστικό ρόλο στην ψηφιακή εποχή που ζούμε και επηρεάζει καθολικά το τελικό αποτέλεσμα. Σε καμία των περιπτώσεων ο ήχος δεν είναι υποταγμένος στην εικόνα. Αντίθετα είναι αυτός που διευρύνει τα εκφραστικά της περιθώρια και σηματοδοτεί το περιεχόμενο της. Μπορεί να πει κανείς ότι αποτελεί την εικόνα που δεν βλέπουμε. Για τον λόγο αυτό είναι τεράστιο επίτευγμα για τον σκηνοθέτη να καταφέρει να δημιουργήσει συνειρμούς, διαμέσου του ήχου, που η εικόνα από μόνη της δεν επαρκεί για να μεταδώσει.

Η SoundWorks Collections παρέδωσε λοιπόν στα φώτα του διαδικτύου ένα ξεχωριστό βίντεο που εξηγεί και ταυτόχρονα ρίχνει τον θεατή βαθύτερα στο ηχητικό σύμπαν της ολότητας του έργου..

Ειδικά στο σινεμά δράσης απαιτούνται πολυσύνθετες και εκτεταμένες τεχνικές για τον σχεδιασμό του ήχου. Όσον αφορά το “Civil War”, δύο εκ των ισχυρών ανδρών που επιμελήθηκαν τον ήχο της ταινίας τόνισαν στο παραπάνω βίντεο δυσκολίες και εμπόδια που έπρεπε να ξεπεραστούν στον σχεδιασμό των εφέ. Η αναζωογόνηση των ιστών του Spiderman παραδείγματος χάρη και ο τρόπος με τον οποίο θα έφταναν στα αυτιά του θεατή. Επίσης κάνουν ειδική μνεία στις σκηνές μάχης.

Ας μην λησμονούμε το γεγονός ότι αναφερόμαστε σε ήρωες με υπερβολική δύναμη και ξεχωριστά χαρακτηριστικά ο καθένας. Επομένως καταλαβαίνεις εύκολα αγαπητέ cinefreak ότι για κάθε πρωταγωνιστή χρειάστηκε ιδιαίτερη και άκρως απαιτητική προετοιμασία. Ο ιστός του Spiderman, οι πτήσεις του Ironman αλλά κι εκείνες του Falcon, οι περίεργες ικανότητες της Scarlet Witch.. όλες οι παραπάνω “αρετές” αιτούνται διαφορετικές διεργασίες.
Άλλωστε ο ήχος είναι που δίνει την ταυτότητα στον πρωταγωνιστή. Διότι μόνο διαμέσου της ηχητικής οδού μπορεί να αναγνωρίσει το κοινό τον ήρωα ακόμη κι όταν δεν τον βλέπει στην οθόνη..

captain-america-civil-war-best-pic

Δείτε εδώ τους 10 ηθοποιούς που απογείωσαν τις στολές που φόρεσαν..

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , ,