Η κινηματογραφική βιογραφία του J.D Salinger έχει ένα all-star καστ - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η κινηματογραφική βιογραφία του J.D Salinger έχει ένα all-star καστ

Ειδήσεις | 5-5-2016 |

Πριν από μερικές μέρες ξεκίνησαν στη Νέα Υόρκη τα γυρίσματα για την ταινία “Rebel In The Rye”, η οποία θα αφορά τον  J.D. Salinger, συγγραφέα του κλασικού μυθιστορήματος «Ο φύλακας στη σίκαλη» (The Catcher in the Rye).

Τον ρόλο του Salinger θα ερμηνεύσει ο Nicholas Hoult, ενώ ο Kevin Spacey θα υποδυθεί τον Whit Burnett, έναν καθηγητή από το πανεπιστήμιο Κολούμπια και συντάκτη στο περιοδικό Story, που αποτέλεσε μέντορα για το νεαρό Salinger και ήταν ο πρώτος που τον παρότρυνε και τον ενέπνευσε στο  να γίνει συγγραφέας.

Το τελευταίο όνομα που προστέθηκε στο καστ είναι αυτό της Sarah Paulson, η οποία θα υποδύεται την Dorothy Olding. Η Olding ήταν ατζέντης που πίστεψε από την αρχή στον Salinger και στο ταλέντο του και τον υποστήριξε καθόλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Η ταινία  “Rebel in the Rye” εμπνέεται  από τη βιογραφία που έγραψε ο Kenneth Slawenski με τίτλο “ J.D. Salinger: A Life”. Η ιστορία θα αφορά τη ζωή του θρυλικού και αρκετά μυστικοπαθή συγγραφέα. Από την εποχή που ήταν ένας απείθαρχος νέος και την τραυματική και καθοριστική για το υπόλοιπο της ζωής του συμμετοχή στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ύστερα από τον πόλεμο υπέφερε από σοβαρό σύνδρομο μετατραυματικού στρες που τον οδήγησε στην απομόνωση αλλά και στην συγγραφή του αριστουργήματος «Ο φύλακας στη σίκαλη», το οποίο δημοσιεύτηκε το 1951.

Ο J.D Salinger απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας σε όλη τη ζωή και ήταν ιδιαίτερα προστατευτικός απέναντι στα έργα δίνοντας με ιδιαίτερη φειδώ τα δικαιώματα. Πέθανε μόλις το 2010 από φυσικά αίτια.

Διαβάστε περισσότερα για: