Οι δύο ταινίες που δεν γύρισε ποτέ, ο Stanley Kubrick - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι δύο ταινίες που δεν γύρισε ποτέ, ο Stanley Kubrick

Ειδήσεις | 30-5-2016 |

Ο φημισμένος σκηνοθέτης Stanley Kubrick σκόπευε να γυρίσει 2 ταινίες, τις οποίες αν βασιστούμε στην θεωρία του και την αισθητική του, θα ήταν και αυτές στις αγαπημένες μας.

Ο προσωπικός βοηθός και φίλος του για πάνω από 30 χρόνια, Emilio D’Alessandro, δήλωσε στην Guardian ότι ο σκηνοθέτης σκόπευε να αφηγηθεί την ιστορία του Πινόκιο και την ιστορία μιας εκ των πιο αιματηρών μαχών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, εκείνη της μάχης στο Monte Cassino.

Ο D’Alessandro δήλωσε: “Ο Stanley είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για να δημιουργήσει τον Πινόκιο. Με έστειλε να αγοράσω Ιταλικά βιβλία σχετικά. Ήθελε να δημιουργήσει την δική του εκδοχή, επειδή η ιστορία του ήρωα είχε μεταφερθεί τόσες φορές στον κινηματογράφο, χωρίς να είναι ο ίδιος ευχαριστημένος με καμία. Ήθελε να κάνει κάτι μεγάλο. Έλεγε πως θα ήταν ωραίο να κάνει τα παιδιά να γελάσουν με τον δικό του Πινόκιο.”

Επίσης συμπλήρωσε ότι η κινητήριος δύναμη για αυτήν την επιλογή ήταν η οικογένειά του την οποία και λάτρευε, και τονίζει ότι ο σκηνοθέτης είχε εντελώς διαφορετική σκοπιά από το “A.I.”, το οποίο σχεδίαζε να σκηνοθετήσει στα 90’s, ταινία που τελικά σκηνοθετήθηκε από τον Steven Spielberg.

Το ενδιαφέρον του Kubrick για την μάχη στο Monte Cassino, ξεκίνησε εξαιτίας του D’Alessandro, ο οποίος καταγόταν από αυτή την περιοχή:”Ο Stanley έλεγε πως αυτό θα ήταν μία πολύ ενδιαφέρουσα ταινία. Μου ζήτησε να βρω άρθρα εφημερίδων, και να μετρήσω αποστάσεις ανάμεσα στο αεροδρόμιο και τον σιδηροδρομικό σταθμό. Είχε ακόμα και ένα φίλο, ο οποίος συμμετείχε στους βομβαρδισμούς.”

Σκόπευε να ξεκινήσει και τα δύο projects το 1999, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της τελευταίας του ταινίας, “Eyes Wide Shut”, με τους Tom Cruise και Nicole Kidman.

 

Διαβάστε περισσότερα για: