Η Αλίκη πέρασε από τον Καθρέφτη.. κι έπεσε στο κενό - Η εισπρακτική αποτυχία του "Alice Through the Looking Glass" - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Αλίκη πέρασε από τον Καθρέφτη.. κι έπεσε στο κενό – Η εισπρακτική αποτυχία του “Alice Through the Looking Glass”

Ειδήσεις | 31-5-2016 |

Νωρίτερα μέσα στην κινηματογραφική σεζόν, όταν ακόμη η Αλίκη δεν είχε πάρει την τελική της μορφή, μεγάλο μέρος των ειδησεογραφικών sites-κυρίως του Hollywood- έκαναν λόγο για ένα φιλμικό πείραμα. Τα σενάρια που παρουσιάζονταν ως επικρατέστερα ήταν, εξ’ αρχής, δύο..

Η Αλίκη λοιπόν, αφού πέρασε από την Χώρα των Θαυμάτων, βρέθηκε στο σταυροδρόμι των χρημάτων. Το sequel της αγαπημένης, παραμυθένιας ηρωίδας είχε μόνο δύο οδούς. Είτε θα γνώριζε την τεράστια εμπορική επιτυχία του πρώτου έργου, είτε θα γνώριζε πρωτοφανή εισπρακτική αποτυχία. Για του λόγου το αληθές είναι πολύ νωρίς για να βγάζουμε συμπεράσματα, εντούτοις έπειτα από το πρώτο ΣΚ προβολών πρέπει να έρθουν τα πάνω.. κάτω για αλλάξει το σκηνικό της αποτυχίας. Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί και αγαπητές cinefreakς.. το νέο επεισόδιο της Disney έχει πρίγκιπες.. έχει δράκους..έχει Johnny Depp.. δεν έχει όμως επιτυχία..

alice

Το έγκυρο Variety ανέλυσε τα οικονομικά δεδομένα του, μέχρι πρότινος εμπορικού franchise, και άφησε τα συμπεράσματα στον σινεφίλ. Η “Αλίκη Μέσα από τον Καθρέφτη” συγκέντρωσε 34.2 εκατομμύρια δολάρια στο πρώτο ΣΚ. Όπερ σημαίνει ότι απέχει έτη φωτός από τα 116.1 εκατομ. που έβαλε στους τραπεζικούς της λογαριασμούς όταν βρέθηκε στην “Χώρα των Θαυμάτων”

Τούτη τη φορά ο Tim Burton αρκέστηκε στον “ρόλο” του παραγωγού παραδίδοντας το σκηνοθετικό σκήπτρο στον James Bobin, του οποίου οι γνώσεις περιορίζονταν στα στενά πλαίσια της τηλεόρασης. Ίσως αυτό να ήταν το πρώτο ατόπημα στον αρχικό σχεδιασμό του sequel. Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με το πολυσύνθετο σκεπτικό του κ. Burton. Ο φόβος της αποτυχίας είναι άραγε που τον κράτησε μακριά από την σκηνοθετική καρέκλα ή μήπως εκείνος της επανάληψης; Διότι δεν είναι λίγες οι φορές κατά τις οποίες ο κινηματογραφιστής με την γκροτέσκο ματιά δέχθηκε επιθέσεις περί έλλειψης ιδεών και πρωτοτυπίας.

alice-through-looking-glass

Η Walt Disney συνεχίζει να κρατά επτασφράγιστο μυστικό το ακριβές ποσό που δαπανήθηκε για όλο το marketing του νέου φιλμ, προφανώς, φοβούμενη την περαιτέρω πτώση. Αυτό που έχει γίνει γνωστό όμως είναι το κόστος της παραγωγής που άγγιξε τα 170 εκατομμύρια δολάρια.

Η Disney είχε θέσει κατώτατο όριο για το άνοιγμα της ταινίας τα 60 εκατομμύρια και τα αποτελέσματα μόλις και μετά βίας άγγιξαν το ήμισυ.

Στον υπόλοιπο κόσμο οι έως τώρα εισπράξεις του “Alice Through the Looking Glass” υπολογίζονται σε 65 εκατομμύρια δολάρια.

Όσον αφορά την χώρα μας τώρα, καθώς φαίνεται ο κόσμος ψήφισε τελικό Champions League το Σάββατο που μας πέρασε αφού την ταινία παρακολούθησαν μόλις 13.100 θεατές σε συνολικά 180 αίθουσες πανελλαδικά. Το λες και απογοήτευση..

Την πρωτιά στο ελληνικό box office κατέκτησε το τετραήμερο 26-29 Μαΐου, το “X-Men: Apocalypse” της Odeon με 15.800 εισιτήρια, φτάνοντας συνολικά έως τώρα, τα 85.000.

Στην αντίπερα όχθη του ωκεανού, οι “X-Men” έκαναν πρεμιέρα στις 27/5, και υπολογίζεται ότι έβαλαν 75 εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία των 20th Century Fox και Marvel. Ικανοποιητικό νούμερο μεν, δεν παύει να είναι χαμηλότερο του “X-Men: Days of Future Past”(2014) δε..

alice-through-the-looking-glass

Διαβάστε περισσότερα για: , , , ,