Gyllenhaal και Villeneue συναντιούνται εκ νέου στην μεγάλη οθόνη στο “The Son” του Jo Nesbø

Ειδήσεις | 27-5-2016 |
Έπειτα από ένα κομψοτέχνημα σπάνιας ομορφιάς όπως “Sicario” κι ένα θρίλερ που έσπειρε την αγωνία σε κάθε σινεφίλ που έτυχε της ευχαρίστησης να παρακολουθήσει στην σκοτεινή αίθουσα, όπως το “Prisoners”.. τα λόγια ωχριούν στην όψη του ύψιστου βεληνεκούς των ταινιών.
Ο κ. Villeneue αναμφίβολα έχει καταφέρει να κερδίσει το κινηματογραφικό στερέωμα μέσα από τις ιδιαίτερες δημιουργίες του. Επομένως δεν γεννά καμιά απορία ο ενθουσιασμός που κυρίευσε τους απανταχού σινεφίλ στο άκουσμα της νέας ταινίας που ετοιμάζει.
Ο αγαπημένος και πολυτάλαντος Jake Gyllenhaal ήρθε να ανεβάσει τον πήχη ακόμη ψηλότερα. Η τελευταία κινηματογραφική συνάντηση των δύο ήταν φυσικά για τα μάτια του “Prisoners” κι όπως όλα δείχνουν ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους στην μεταφορά του μυθιστορήματος του Jo Nesbø, “The Son”.
Η πλοκή της ταινίας θα περιστρέφεται γύρω από έναν φυλακισμένο άντρα ο οποίος αποφασίζει να αποδράσει μόλις πληροφορείται τον θάνατο του πατέρα του. Ο λόγος είναι φυσικά η γλυκόπικρη γεύση της εκδίκησης καθώς και η εξιλέωση που αποζητά για ένα σκοτεινό και βίαιο παρελθόν.
Αξίζει να σημειωθεί πως την παραγωγή του φιλμ έχει αναλάβει ο Jake Gyllenhaal με την Nine Stories(εταιρία παραγωγής που ανήκει στον ηθοποιό) παρέα με την Bold Films.
Το δυσάρεστο του όλου εγχειρήματος είναι πως το βεβαρημένο πρόγραμμα του Villeneue και η αναζήτηση σεναριογράφου θα κρατήσουν αρκετό καιρό ακόμη στα σκαριά την ταινία. Ο σκηνοθέτης με την διαπεραστική ματιά τούτη την περίοδο δείχνει πλήρως αφοσιωμένος στο sequel του “Blade Runner“. Ο Ridley Scott με το αριστούργημα που παρέδωσε το 1982 ανέβασε στα ύψη τον πήχη και φυσικά τις απαιτήσεις για την ταινία που έρχεται.
Διαβάστε εδώ την κριτική της ταινίας “Sicario”
Δείτε εδώ την προηγούμενη κινηματογραφική συνάντηση των Gyllenhaal-Villeneue στο “Prisoners”