Game of Thrones S06E06: Επιστροφές και (προσεχώς) καταστροφές - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Game of Thrones S06E06: Επιστροφές και (προσεχώς) καταστροφές

TV | 30-5-2016 |

Έχουμε περάσει – αισίως – στο δεύτερο μισό της 6ης, πολύ καλής ως τώρα, σεζόν του Game of Thrones και με μόλις 4 επεισόδια να απομένουν για το τέλος της οι εξελίξεις συνεχίζουν ακάθεκτες. Στο 6ο επεισόδιο του κύκλου, με τίτλο Blood of my blood, οι δεσμοί αίματος παίζουν τον δικό τους ρόλο…

Spoilers are coming

Στο King’s Landing οι Lannister και οι Tyrell ενώνουν – έστω για λίγο – τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν τον κοινό εχθρό, που δεν είναι άλλος από τον High Sparrow. Λίγο πριν την δημόσια διαπόμπευση της Margaery, ο Jaimie και ο Mace Tyrell συνοδευόμενοι από την βασιλική φρουρά εμφανίζονται μπροστά στον μεγάλο ναό και ούτε λίγο ούτε πολύ ζητούν να πάρουν την βασίλισσα τους εξ ονόματος του βασιλιά. Μόνο που… λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο! Ο High Sparrow δηλώνει πως δεν θα υπάρξει walk of shame καθώς η Margaery μετανόησε εμπράκτως μεσολαβώντας για την ιερή ένωση του Στέμματος με την Θρησκεία! Για να μην πολυλογούμε, ο όπου-φυσά-ο-άνεμος Tommen συμμάχησε με τους θρησκόληπτους, άρχιζε να τάζει μεγαλεία για τα Επτά Βασίλεια και ο High Sparrow πέτυχε μια ακόμη μεγάλη νίκη, βλέποντας και τον Jaimie να εξορίζεται – εμμέσως – εκτός της πόλης.

crown

Στο Κάστρο των Tarly, ο Sam, η Gilly και ο μικρός Sam φθάνουν με μάλλον περισσότερες προσδοκίες, από αυτές που θα έπρεπε να έχουν. Ο λόγος είναι απλός: ο πατέρας του Sam, Randyll, δεν είναι και ο πιο καλόβολος άνθρωπος. Για την ακρίβεια, δεν λέμε και κάτι καινούργιο, μιας που ο τύπος είχε στείλει τον γιο του στο Castle Black για να γίνει άνδρας και να… αδυνατίσει και γενικά το Game of Thrones δεν φημίζεται για την απεριόριστη αγάπη μέσα στις οικογένειες. Πέρα από αυτό όμως, ο Randyll τρέφει απύθμενο μίσος για τους Wildlings. Κι όταν κατά την διάρκεια ενός δείπνου, που είναι τόσο αμήχανο που περιμένεις πως θα ξεπεταχτεί ο αείμνηστος ο Ντίνος Ηλιόπουλος να σχολιάσει πόσο “ωραία ατμόσφαιρα είμαστε”, η Gilly αποκαλύπτει την καταγωγή της, ο Randyll ξεσπά. Και κάπως έτσι φαίνεται πως αλλάζουν και οι προτεραιότητες του Sam, που αποφασίζει να αρπάξει το οικογενειακό ξίφος και την αγαπημένη του και να φύγουν προς άγνωστη – προς το παρόν – κατεύθυνση.

daenerys

Η αγαπημένη μας Daenerys, που είχε δώσει το δικό της show, δυο επεισόδια πιο πριν, έχει πλέον στο πλευρό της ολόκληρο τον στρατό των Dothraki. Και για να τους “δέσει” περισσότερο και να μην υπάρχει αμφιβολία για την υποταγή τους στα θελήματά της κάνει και μικρή επίδειξη ισχύος. Μικρή είπαμε; Γράψτε λάθος. Μεγάλη, τόση όσο το μέγεθος του δράκου της, που εμφανίζεται ξανά σχεδόν από το πουθενά. Καβάλα στον δράκο η Daenerys μιλά για μεγάλες μάχες και κατακτήσεις και καταστροφές, που θα της δώσουν ότι δικαιωματικά της ανήκει: τον Σιδερένιο Θρόνο. Με λίγα λόγια, η Targaryen αποφάσισε – επιτέλους! – να αφήσει στην άκρη την μεταρρυθμιστική της πολιτική στης Ανατολής τα μέρη και να ξεκινήσει την αντεπίθεση της. Μάλιστα, είχαμε την ευκαιρία να δούμε και τον πατέρα της, Mad King, στον Σιδερένιο Θρόνο, μέσα από τα οράματα του Bran:

mad-king

Ας δούμε τι γίνεται και με τον νεαρό Stark, για χάρη του οποίου θυσιάστηκε στο προηγούμενο επεισόδιο ο συμπαθέστατος Hodor. Ο Bran και η Meera βρίσκονται εγκλωβισμένοι, από τους Nightwalkers, που τους καταδιώκουν και μόνο ένας από μηχανής θεός θα τους έσωζε. Εν προκειμένω ένας φίλος – για την ακρίβεια συγγενής – από τα πολύ, πολύ παλιά. Στο 3ο επεισόδιο της 1ης σεζόν είχαμε δει για τελευταία φορά τον Benjen Stark και να που εμφανίζεται ξανά, σώζοντας το ανιψιό του κι έχοντας πολλά να διηγηθεί για τα όσα έζησε τα τελευταία χρόνια.

benjen

Με τον αδερφό του Ned να έχει επιστρέψει, με έναν Bran να εξελίσσεται σε Three-Eyed Raven, έναν Jon Snow και μια Sansa να καταστρώνουν σχέδια, περιμένουμε – ακόμη – να δούμε πότε θα έχουμε (;) την ολική επαναφορά των Stark. Θα μου πείτε, άγνωστη ακόμη η μοίρα του Rickon, άλλα και από την άλλη, η Arya έκανε ξανά την μικρή της επανάσταση, δεν ακολούθησε της οδηγίες που της δόθηκαν στην αποστολή και αρπάζοντας το μικρό της ξίφος θα πρέπει τώρα να ξεφύγει από το κυνηγητό του Syrio Forel. Εν τέλει, φαίνεται πως το κορίτσι έχει όνομα. Και το λένε Arya!

 

Διαβάστε περισσότερα για: