Game of Thrones - S06E05: Οι Stark στο προσκήνιο - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Game of Thrones – S06E05: Οι Stark στο προσκήνιο

TV, Ειδήσεις | 23-5-2016 |

Το είπαμε και θα το ξαναπούμε… Η 6η σεζόν αυξάνει τις πιθανότητές της να ονομαστεί η καλύτερη σεζόν της σειράς. Το Midseason μας βρήκε με ένα επεισόδιο το οποίο τα είχε όλα. Αποφάσεις, νέες αφίξεις, δράση, και όπως ήταν αναμενόμενο και κάποιες “αποχωρήσεις”. Και επειδή από εδώ και κάτω ακολουθούν spoilers, δες το επεισόδιο τώρα. Το review, είναι εδώ και μπορεί να σε περιμένει… Άντε τι περιμένεις;

Στο Castle Black, Sansa, Jon, Davos και Brienne καταστρώνουν τα σχέδιά τους για να πάρουν στα χέρια τους το Winterfell, με την ελπίδα ότι οι οίκοι του Βορρά θα είναι με το μέρος τους. Η Brienne παίρνει εντολή να πάει στο Riverrun, για να ζητήσει για λογαριασμό της Sansa βοήθεια. Αλλά το σημαντικότερο που συνέβη εκεί ήταν η μυστική συνάντηση ανάμεσα σε Littlefinger και Sansa, οι οποίοι αντάμωσαν για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση του πρώτου από το Winterfell, σκηνή που μας έκανε να συμπαθήσουμε ακόμα περισσότερο την Sansa, καθώς οι συγνώμες και τα παρακάλια του Littlefinger δεν βρήκαν πρόσφορο έδαφος.

Η Khaleesi από την άλλη, μετά τα γεγονότα του προηγούμενου επεισοδίου, έχει κομματάκι χαλαρώσει. Ο Jorah παραδέχεται την αγάπη του για εκείνη, αλλά αποφασίζει να φύγει. Εκείνη όμως του δίνει ακόμα μία εντολή: να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για να βρει θεραπεία για το greyscale. Η θεραπεία υπάρχει μεν, αλλά οι γνώστες της είναι όλοι νεκροί. Σε αυτό το μέτωπο πάντως το σημαντικό για το βασίλειο της Khalleesi συνέβη στο Meereen. Ο Tyrion συνεχίζει να βρίσκει ευχαρίστηση στον ρόλο του σαν διαχειριστή του βασιλείου. Τα πράγματα στο βασίλειο έχουν ηρεμήσει, αλλά ο κόσμος πρέπει να μάθει ότι η βασίλισσα των δράκων είναι υπεύθυνη για αυτό. Και εδώ έχουμε μία προσθήκη: την Kinvara, μία ακόμα “red woman”, η οποία μοιράζεται ίδιες σκέψεις και θρησκευτικά πιστεύω με την Melisandre. Υπόσχεται ότι θα χρησιμοποιήσει του ιερείς της για να μεταβιβάσουν το μήνυμα. Αλλά το μυστήριο επιστρέφει, καθώς ο “Θεός του Ήλιου” επανέρχεται.

got-vi

Και πάμε στον παράγοντα Arya, η οποία βρήκε το φως της, και πρέπει να αναλάβει την πρώτη της αποστολή. Πρέπει να δολοφονήσει μία ηθοποιό, ενός περιπλανώμενου θιάσου, η οποία ενσαρκώνει στην παράσταση την Cersei, σε ένα έργο που κοροϊδεύει τα γεγονότα της 1ης σεζόν. Δύο τα θέματα εδώ. Η Arya προσπαθεί να ξεχάσει τον εαυτό της αλλά η αποστολή αυτή την στέλνει ταξίδι στη θύμηση. Επίσης, το να σκοτώσει την Cersei, έστω την ηθοποιό, σημαίνει ότι μπορεί να διαγράψει από την λίστα της το όνομα της. Ξέρετε τώρα, την λίστα με τους νεκρούς; Αυτό.

Σε άλλα μέτωπα, η Yara Greyjoy έχει θέσει σε εφαρμογή τα σχέδιά της για την κατάκτηση του Salt Throne, με την υποστήριξη του Theon, αλλά ο θείος της, και δολοφόνος του πατέρα της, Euron, της κλέβει τον θρόνο, με την δικαιολογία ότι θα παντρευτεί Daenerys, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και έτσι θα κατακτήσουν τα 7 Βασίλεια. Και εμείς θα του πούμε κούνια που σε κούναγε καημένε. Yara και Theon τσιμπάνε όλο τον στόλο με τους δικούς τους υποστηρικτές και φεύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Game-of-Thrones-Season-6-Episode-5-Preview

Αλλά όλα τα γεγονότα που έλαβαν χώρα δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτό που συνέβη στην σπηλιά του Κορακιού, και στον Bran. Ο πιτσιρικάς αποφασίζει να ταξιδέψει μόνος του στο παρελθόν, για να ανακαλύψει ότι οι White Walkers δημιουργήθηκαν από τις “Children of the Forest” σαν αμυντικός μηχανισμός ενάντια στους ανθρώπους. Σε επόμενο ταξίδι του στον χρόνο ο Bran τους συναντά, και ο Night King, τον αγγίζει μέσα στο όραμα, πράγμα που σημαίνει ότι πλέον μπορεί να τον βρει στο παρόν. Πράγμα το οποίο και συμβαίνει. Όταν τα νεκροζώντανα πλάσματα φτάνουν στην σπηλιά, ο Bran βρίσκεται νοητά στο Winterfell. Κατά την επίθεση, οι άμυνες δεν καταφέρνουν πολλά, και ο Bran πρέπει να σωθεί. Ο Summer, o λύκος του Bran και ο Hondor δίνουν την ζωή τους για να τον σώσουν, αλλά δεν είναι αυτό. Μάθαμε γιατί ο Hondor, από Willy έγινε Hondor. Κατά την διάρκεια της πολιορκίας της σπηλιάς με τον Bran να βρίσκεται στο παρελθόν, ο WIlly είχε ένα όραμα από το μέλλον, στο οποίο επαναλάμβανε την φράση “Hold the door”. Το όραμα ήταν οι προσπάθειες του να κρατήσει τα νεκροζώντανα μακριά από τον Bran. Και μιλάμε για μία από τις συγκλονιστικότερες σκηνές της σειράς γενικά.

αρχείο λήψης

Αντίο Hondor… Μας λείπεις ήδη…

Διαβάστε περισσότερα για: