Game of Thrones S06E03: Ξεκινά η εκδίκηση των Stark; - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Game of Thrones S06E03: Ξεκινά η εκδίκηση των Stark;

TV | 9-5-2016 |

Μετά την επιστροφή (μιας που “έλειψε” για 1-2 επεισόδια) του John Snow πολλά ερωτήματα γεννούνται κι αυτά έχουν να κάνουν με τον δρόμο, που θα επιλέξει ο χαρακτήρας στην συνέχεια της ιστορίας. Μήπως όμως αυτό το επεισόδιο αποτελεί κι ένα πέρασμα στην φάση, που θα μπορούσε να είχε τίτλο “η εκδίκηση των Stark”;

Θυμηθείτε τι είδαμε στο προηγούμενο επεισόδιο

Ακολουθούν spoilers

Όταν ξυπνά ο John Snow, όπως είναι φυσικό, όλοι αναρωτιούνται ποιος ακριβώς επέστρεψε κι ο ίδιος ψάχνεται για το ποιος είναι ο προορισμός του. Η Μελισσάνδρη είναι μάλλον ενθουσιασμένη, όχι μόνο επειδή κατάφερε τελικά να τον αναστήσει, άλλα επειδή επαναπροσδιορίζονται τα όσα πίστευε. Είναι λίγο πιο ξεκάθαρο για αυτή, πως ο άνθρωπος που οι Θεοί της όρισαν να φέρει τα πάνω κάτω στο Westeros δεν ήταν ο Stannis (αποδείχθηκε άλλωστε περίτρανα στην προηγούμενη σεζόν…), άλλα ο John Snow. Βέβαια, ο ίδιος υποστηρίζει πως όσο ήταν νεκρός “έζησε” το απόλυτο τίποτα και δεν είχε καμία… μεταφυσική συνάντηση. Δηλώνει, επίσης, απογοητευμένος μπροστά στον Davos γιατί θεωρεί πως απέτυχε στην αποστολή του, οπότε εκείνος – ως ένας άλλος Samuel Beckett – τον συμβουλεύει να αποτύχει ξανά.

bran

Ο Bran, από την άλλη, συνεχίζει τα ταξίδια του στο παρελθόν. Σε αυτό το επεισόδιο βρίσκεται “παρών” σε μια αρκετά “ιστορική” μάχη του νέου σε ηλικία Ned με τον Arthur Dayne, έξω από έναν ψηλό πύργο. Ο νεαρός Stark παρακολουθεί και διαπιστώνει το πόσο καλός ξιφομάχος ήταν ο Dayne, ακριβώς όπως περιέγραφε ο πατέρας του στην εξιστόρηση της νίκης του σε αυτή την μάχη. Μόνο, που γρήγορα διαπιστώνει, πως τα πράγματα δεν έγιναν όπως ακριβώς τα διηγήθηκε. Και μάλλον δεν ήταν το μοναδικό μικρό ψέμα του Ned Stark, που στον ψηλό πύργο θα συναντούσε την αδερφή του. Υπάρχουν πολλές θεωρίες για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό, άλλα ας το αφήσουμε για επόμενο άρθρο. Αυτό, που κρατάμε από εδώ είναι ο λόγος για τον ο οποίο ο Bran ταξιδεύει στα παλιά. Για να είναι έτοιμος, γνωρίζοντας τα όλα, όπως λέει χαρακτηριστικά ο Three-Eyed Raven κι εμείς περιμένουμε αυτά τα ταξίδια του να είναι το “όχημα” μας για να μάθουμε περισσότερα για το παρελθόν των χαρακτήρων, που παρακολουθούμε τόσα χρόνια τώρα.

Στο Vaes Dothrak, την μοναδική πόλη των Dothraki, η Daenerys φθάνει στο κοινόβιο των χηρών Khal, όπου μαθαίνει πως το σενάριο να περάσει εκεί την υπόλοιπη ζωή της είναι ίσως το καλύτερο, αν αναλογιστεί κανείς τις συνέπειες, που μπορεί να έχει η απόφαση της να μην πάει εκεί αμέσως μετά τον θάνατο του Khal Drogo κάμποσες σεζόν πριν. Έχει αφήσει, όμως, πίσω της στην Meereen τον Tyrion και την παρέα του με τον Varys να κάνει τα γνωστά του κόλπα για να εκμαιεύσει χρήσιμες πληροφορίες. Στην προκειμένη περίπτωση, μαθαίνουν (και μαζί τους κι εμείς) ποιοι βρίσκονται πίσω από την εξέγερση της πόλης: οι άρχοντες αντίπαλων δυνατών πόλεων. Ε όχι και τόσο δύσκολο να το φανταστεί κανείς…

arya

Στο Braavos η σκληρή εκπαίδευση της Arya συνεχίζεται, με την μικρότερη κόρη των Stark να ανταποκρίνεται ιδανικά στις απαιτήσεις του Syrio Forel. Δύο πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία κρατάμε εδώ: το ένα είναι πως η Arya βλέπει ξανά – νεκροί ανασταίνονται, τυφλοί βρίσκουν το φως τους, Καινή Διαθήκη το κάναμε… – και το δεύτερο, πως κατά πάσα πιθανότητα θα έχει σύντομα μια αποστολή, να σκοτώσει κάποιον/α που μέχρι τώρα δεν υπήρχε στην περίφημη λίστα της.

Στο King’s Landing η Cersei και ο Jaime, προσπαθούν να ανακτήσουν κάτι από την χαμένη τους εξουσία και αξιοπρέπεια, στήνοντας ένα δίκτυο πληροφοριών και επιβάλλοντας (ανεπιτυχώς προς το παρόν) την θέση τους στο “κυβερνητικό σχήμα”. Την ίδια στιγμή ο γιος τους βασιλιάς Tommen, αποδεικνύεται – για μια ακόμη φορά – ένας όπου φυσά ο άνεμος ηγέτης, που ενώ ξεκινά με την διάθεση να επιβάλλει τις θέσεις του στον High Sparrow, ο τελευταίος καταφέρνει με χαρακτηριστική ευκολία να τον κάνει να ξεκινήσουν την κουβεντούλα, σαν δυο καλά φιλαράκια.

Στο Winterfell, ο Ramsay προσπαθεί να επιβάλλει την εξουσία του. Ο οίκος των Umber είναι ο πρώτος, που του ζητά επίσημα συμμαχία, αν και ήταν πιστός στους Stark και αρνήθηκε να δηλώσει υποτέλεια στους Boltons, για να αντιμετωπίσουν από κοινού την ενδεχόμενη απειλή των Wildlings, των οποίων θα ηγούνταν ο Snow. Επιμένει να αρνείται να δηλώσει υποτέλεια, λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ κάτι σαν “είδαμε και ο πατέρας σου, που το έκανε για τον Robb Stark, που οδήγησε” και αποδεικνύοντας εμπράκτως, πως το να δηλώσεις την πίστη σου σε έναν οίκο δεν σημαίνει, πως το εννοείς: δωράκι για τον Ramsay η wildling Osha, ο μικρός Rickon Stark και το κεφάλι του λύκου του, σε μια επιστροφή, που είχαμε συζητήσει.

Κλείνοντας, μικρή επιστροφή στο Castle Black, όπου οι συνωμότες βρίσκουν το τέλος, που περιμέναμε και ο Jon Snow παίρνει μια απόφαση, που μάλλον δεν περιμέναμε: Είχε δώσει όρκο να υπηρετεί την Φρουρά μέχρι το τέλος της ζωής του, το οποίο… ήρθε, άρα; Η βάρδια τέλειωσε και πάμε για νέες περιπέτειες για τον χαρακτήρα και ίσως ένα comeback για τους Stark, που βέβαια ακόμη παραμένουν σκόρπιοι στο Westeros.

 

Διαβάστε περισσότερα για: ,