Game of Thrones S06E02: "Πολιτικές" ανατροπές και... τι τρέχει επιτέλους με τον Jon Snow; - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Game of Thrones S06E02: “Πολιτικές” ανατροπές και… τι τρέχει επιτέλους με τον Jon Snow;

TV | 2-5-2016 |

Διαβάσατε την κριτική μας από το προηγούμενο επεισόδιο του Game of Thrones; Αν ναι, τότε θα θυμάστε ίσως πως στις πρώτες γραμμές του κειμένου αναφερθήκαμε στο μεγάλο ερώτημα του τέλους της προηγούμενης σεζόν. Τι τρέχει με τον Jon Snow; Ένα ερώτημα, που γεννιέται ξανά στο τέλος του 2ου επεισοδίου της 6ης σεζόν της σειράς.

Spoilers are coming!

Ας ξεκινήσουμε με τον Bran, ο οποίος επιστρέφει μετά την απουσία μιας ολόκληρης σεζόν. Εμφανώς αλλαγμένος, δεν έχει καμία σχέση με τον χαρακτήρα, που αφήσαμε στην σπηλιά του Three-Eyed Raven. Προς το παρόν εκπαιδεύεται (για τι;), και βλέπει οράματα, τα οποία τον πηγαίνουν πίσω τον χρόνο, εκεί που σε ένα σαφώς πιο ήρεμο Winterfell “συναντά” τον πατέρα του και τους θείους του ως παιδιά να παίζουν, σε μια πρώτη τους επαφή με το ξίφος, άλλα και με τον “μικρό” Hodor. Για εκείνον μαθαίνουμε, πως το πραγματικό του όνομα είναι Wylis και πως… μιλούσε, αρθρώνοντας σαφώς μεγαλύτερη ποικιλία λέξεων από το “Hodor”.  Αυτή η αναδρομή στο παρελθόν των Stark και του περιβάλλοντος τους, ενδεχομένως να παίξουν τον ρόλο τους στη συνέχεια της ιστορίας.

Got2-31a8f4ol2th4yae72p9qmi

Αρκετές εξελίξεις σε “πολιτικό” επίπεδο έχουμε στον Βορρά. Ο Roose Bolton βλέπει να χάνει την δυναμική του στην περιοχή, μαθαίνοντας πως οι άνδρες του Ramsay απέτυχαν στην αποστολή τους να βρουν και να φέρουν πίσω την Sansa, χάνοντας την ζωή τους, κάτι που αποδεικνύει πως η νεαρή Stark έχει κάποιον ή κάποιους συμμάχους, πέρα από τον Theon. Ο Ramsay προτείνει να επιτεθούν στο Castle Black, όπου κατευθύνεται η Sansa, και μεταξύ άλλων να σκοτώσουν τον Jon Snow, που είναι ο τελευταίος εν ζωή άνδρας Stark. Ο Roose α) διαφωνεί, β) χαρακτηρίζει τον Snow μπάσταρδο (σ.σ. θυμάσαι ότι το ίδιο ισχύει και για τον Ramsay, έτσι;) γεγονός, που δύσκολα μπορεί να του επιτρέψει να ηγηθεί του Βορρά και γ) μόλις μαθαίνει πως η σύζυγος του Walda έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι. Πολλά μαζεμένα για να τα αποδεχθεί ο Ramsay, ο οποίος δολοφονεί τον πατέρα του και επιφυλάσσει έναν εξαιρετικά βίαιο θάνατο για την Walda και τον γιο της, με αποτέλεσμα να καρπωθεί τον τίτλο του Lord Bolton.

Στα Σιδερένια Νησιά έχουμε επίσης ανατροπή του “πολιτικού” σκηνικού. Ο Balon Greyjoy αμφισβητεί την κρίση της κόρης του Yara, που προσπαθεί να τον πείσει να αλλάξει στρατηγική συμμαχιών, και την κατηγορεί ότι ανεπιτυχώς εμμένει να προσπαθεί να σώσει τον αδερφό της Theon, και δεν ακολουθεί τις εντολές του. Λίγες στιγμές αργότερα, ο Balon συναντά σε μια κρεμαστή γέφυρα τον από καιρό χαμένο αδερφό του Euron, ο οποίος τον ρίχνει στον γκρεμό και τον σκοτώνει. Κανείς δεν γνωρίζει ποιος ευθύνεται για τον θάνατο του Άρχοντα τους και η Yara προσπαθεί να αναλάβει ηγετικές πρωτοβουλίες, μη γνωρίζοντας πως στην περιοχή έχει επιστρέψει και άλλος διεκδικητής του αξιώματος. Και μην ξεχνάμε και τον Theon, που αποφασίζει να αφήσει την Sansa στην προστασία της Brienne και να επιστρέψει σπίτι του…

Αυτές οι εξελίξεις στον Βορρά αλλάζουν σίγουρα τις ισορροπίες και μένει να δούμε, πως ο Ramsay θα εκμεταλλευθεί τα προνόμια του νέου του ρόλου και τι στάση θα κρατήσει γενικότερα ο νέος μας χαρακτήρας…

game-of-thrones-season6-episode2

Ας πάμε τώρα σε λίγο πιο θερμά κλίματα. Στο Kings Landing, λίγο πριν την κηδεία της Myrcella, ο High Sparrow συνεχίζει να επιδεικνύει την ισχύ του, με τον Jaime να είναι ένας ακόμη, που δεν καταφέρνει να τα βάλει μαζί του. Αυτό, που έχει περισσότερο ενδιαφέρον εκεί, είναι οι… αναλαμπές του Tommen, που αντιλαμβάνεται πως έχει δείξει μηδενική δυναμική απέναντι στον High Sparrow, αποτυγχάνοντας να υπερασπιστεί την μητέρα του και την γυναίκα του. Με την δεύτερη να βρίσκεται ακόμη σε ένα κελί, συναντά την Cersei ζητώντας την να τον βοηθήσει να γίνει πιο δυνατός για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του αξιώματος του. Κάτι σαν να λέμε, πως ο Tommen παραδίδει την ψυχή του στον διάβολο, που στην προκειμένη περίπτωση έχει κοντοκουρεμένα ξανθά μαλλιά, έχει χάσει παιδιά και αξιοπρέπεια και μέσα της βράζει από οργή περισσότερο από ποτέ. Για να δούμε πως θα εξελιχθεί κι αυτό.

Όπως, επίσης, αναμένουμε να δούμε τι αποτέλεσμα θα έχει και η απελευθέρωση των δυο μικρότερων δράκων της Daenerys από τον Tyrion στη Meereen ή τι θα γίνει με την Arya, που ο Syrio Forel την παίρνει από τους δρόμους του Braavos.

Ας επιστρέψουμε στον Βορρά και στο Castle Black, που είμαι σίγουρος πως από τον τίτλο και μόνο σας κεντρίζει περισσότερο το ενδιαφέρον. Κι όχι άδικα. Μπορεί οι Wildlings να κάνουν την εμφάνιση τους ακριβώς την στιγμή, που ο Davos και οι λίγοι πιστοί σύντροφοι του Snow ετοιμάζονται για μάχη και τους χρειάζονται, και να βάζουν φρένο τα σχέδια του Alliser Thorne, όλη η ουσία του επεισοδίου όμως βρίσκεται μέσα στην κάμαρα, που βρίσκεται ξαπλωμένο πτώμα του πρώην διοικητή της Φρουράς. Ο Davos, αφού “τακτοποίησε” το θέμα του Thorne απευθύνεται στην Μελισάνδρη και της ζητά αυτό, που όλοι συζητάμε εδώ και έναν χρόνο περίπου: να κάνει τα μαγικά της και να φέρει πίσω στη ζωή τον Jon Snow. Εκείνη, αμφιβάλλοντας για το κατά πόσο θα μπορούσε να καταφέρει οτιδήποτε ξεκινά την “τελετή”. Καθαρίζει το σώμα του Snow και λέει διάφορα Βαλυριανά ξόρκια υπό το αγχωμένο βλέμμα του Davos, του Tormund και του Ed. Απογοητεύονται καθώς, η προσπάθεια αποδεικνύεται μάταιη. Είναι όμως; Δείτε το επεισόδιο για να το διαπιστώσετε.

Δείτε επίσης τους χαμένους και τους κερδισμένους του τελευταίου επεισοδίου

Δείτε το trailer του επόμενου επεισοδίου

Διαβάστε περισσότερα για: ,