Το Ταινιόραμα θα είναι η απόλυτη κινηματογραφική απόδραση και γι' αυτό το καλοκαίρι - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το Ταινιόραμα θα είναι η απόλυτη κινηματογραφική απόδραση και γι’ αυτό το καλοκαίρι

Ειδήσεις | 16-4-2016 |

To “Ταινιόραμα” είναι η μόνη απόλαυση που βρίσκω στον Ιούνιο, εκτός από τα παγωτά. Γιατί ο Ιούνιος, είναι ο πιο χαζός μήνας του χρόνου. Η σαιζόν δεν έχει τελειώσει ακόμα, οι δουλειές τρέχουν, αλλά η ζέστη είναι ήδη στο φουλ και δε σε αφήνει να κάνεις τίποτα χωρίς κλιματιστικό. Όμως μέσα στη φλεγόμενη πρωτεύουσα, υπάρχει μια μικρή όαση, στο γνωστό υπόγειο στην πλατεία Κοραή. Τελειώνοντας το πανεπιστήμιο, ή τη δουλειά, κατευθείαν όπως είσαι, μπαίνεις τρέχοντας στη σκοτεινή αίθουσα του κινηματογράφου Άστυ και ξεχνιέσαι εκεί μέχρι να βραδιάσει. Κλιματισμός, ποπ κορν και το σημαντικότερο: κινηματογραφικά μαθήματα με μόλις επτά ευρώ τη μέρα. Δηλαδή σε δυο μήνες που διαρκεί συνολικά το φεστιβάλ υπέρ-κινηματογράφου, βγαίνεις προφέσορας, ανοίγουν τα στραβά σου, αναγαλλιάζει η ψυχούλα σου. Υπ’όψιν ότι όλες μα όλες οι προβολές είναι από φιλμ. Κι αυτό κάνει τη διοργάνωση ξεχωριστή.

Αυτή η υπέροχη 25ετής κινηματογραφική παράδοση που διατηρούν ευλαβικά οι αδελφοί Στεργιάκη, θα μας συνοδεύσει και φέτος το καλοκαίρι. Ταινίες-μαμούθ, στο “Ταινιόραμα 2016″, για 2 μήνες στην καρδιά της πόλης μας, από τις 12 Μαΐου έως τις 6 Ιουλίου. 8 εβδομάδες, 56 ημέρες, 168 ταινίες συνολικά έχουν επιλέξει οι αδελφοί Στεργιάκη για να ξαναδούμε το σινεμά που μας μεγάλωσε, να θυμηθούμε τους πρωταγωνιστές που μας έκαναν να αγαπήσουμε την έβδομη τέχνη, να θαυμάσουμε τις πιο ωραίες σεκάνς της μεγάλης οθόνης –εκείνες που μας συγκίνησαν και μας μάγεψαν ταυτόχρονα.

Συγκρατείστε μερικές classic κινηματογραφικές στιγμές, σπάνιας προβολής στη χώρα μας, ως πρόγευση: η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Χένρι Μίλερ «Ήσυχες μέρες στο Κλισί», το δίδυμο Τζέρι Λιούις-Ρόμπερτ Ντε Νίρο στον «Βασιλιά για μια νύχτα» του Σκορσέζε, τα υποτιμημένα «διαμάντια» από τον Μπράιαν Ντε Πάλμα, τον Ρόμπερτ Ρόσεν και τον Σίντνεϊ Λιούμετ, η μαγευτική «Ντίβα» του Ζαν-Ζακ Μπενέξ, κ.ά.

Hμερήσιο εισιτήριο/3 ταινίες την ημέρα: 7 ευρώ/6 ευρώ μειωμένο.
Εδώ βλέπεις το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών.