Το Hollywood πολεμά τους αντι-gay νόμους - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το Hollywood πολεμά τους αντι-gay νόμους

Ειδήσεις | 2-4-2016 |

UPDATE: Μετά από απειλή των παραγωγών Weinstein, κατά την οποία θα απέσυραν από την Georgia τα γυρίσματα της επερχόμενης ταινίας του Richard Pryor, λόγω της αντίθεσής τους απέναντι στο αντι-gay νομοσχέδιο, στο χολιγουντιανό μποϊκοτάζ αναμένεται να συμπεριληφθεί και η Πολιτεία της Βόρειας Καρολίνα.

Σε ακολουθία προηγούμενων δηλώσεων που καλούσαν τον Κυβερνήτη της Georgia, Nathan Deal,  να απορρίψει το νομοσχέδιο HB 757, εκπρόσωποι του γνωστού κινηματογραφικού studio “Lionsgate” ανέφεραν ότι θα ήταν “πολύ δύσκολο να συνεχίσει η σχέση του studio με τη Βόρεια Καρολίνα” αν δεν απορριφθεί ο καινούργιος νόμος.

Tο studio πήρε θέση αφού αποκαλύφθηκε ότι ο Κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνα, Pat McCrory, υπερψήφισε την περασμένη Πέμπτη νομοθεσία, βάσει της οποίας οι τοπικές αρχές μπορούν να μπλοκάρουν κρατικούς νόμους για την εξάλειψη των διακρίσεων, που είχαν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της Lionsgate ” Η νομοθεσία που τόσο βεβιασμένα και απερίσκεπτα τέθηκε σε ισχύ από την Πολιτεία της Βόρειας Καρολίνα  είναι αξιοθρήνητη, επικυρώνει τις πολιτικές των διακρίσεων και έρχεται σε αντίθεση με όλα αυτά που υποστηρίζουμε. Το Dirty Dancing, το τρίωρο μιούζικαλ της Lionsgate TV, το οποίο γιορτάζει τις αρχές της διαφορετικότητας και της ανεκτικότητας, θα προχωρήσει, δεδομένης της υποχρέωσής μας απέναντι στους εκατοντάδες εργαζόμενους σε αυτήν την παραγωγή πολίτες της Βόρειας Καρολίνα. Ωστόσο, θα είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσουμε την επαγγελματική σχέση μας με τη Βόρεια Καρολίνα, αν αυτός ο οπισθοδρομικός νόμος παραμείνει σε ισχύ”.

Το απόγευμα της Πέμπτης η επιτροπή MPAA (Motion Picture Association of America) προχώρησε στις ακόλουθες δηλώσεις, μέσω του Vans Stevenson, του εκπροσώπου της σχετικά με τα κυβερνητικά ζητήματα: “Η MPAA και οι εταιρείες που αποτελούν τα μέλη της αντιτίθενται σε οποιονδήποτε νόμο νομιμοποιεί τις διακρίσεις που βασίζονται στο σεξουαλικό προσανατολισμό, την έμφυλη ταυτότητα ή την έκφρασή της”.

Οι εταιρείες παραγωγής/studio που κάλεσαν τον Κυβερνήτη της Georgia να απορρίψει το HB 757 είναι οι: Time Warner, Starz, 21st Century Fox, NBCUniversal, Sony Pictures, Lionsgate, Netflix, Open Road Films, The Weinstein Company, Discovery, Amblin Partners. Οι Disney, Marvel Studios, AMC Networks και Viacom εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για το συγκεκριμένο νόμο την περασμένη Τετάρτη. Η “Human Rights Campaign” έστειλε επιστολή στον Κυβερνήτη με την οποία απαιτούσε να τεθεί βέτο στο νέο νομοσχέδιο. Την επιστολή συνυπέγραψαν οι Aaron Sorkin, Daniels, οι σεναριογράφοι Dustin Lance Black και Diablo Cody, οι Harvey και Bob Weinstein καθώς και οι επικεφαλής της Red Wagon, Doug Wick και Lucy Fisher.