Το Φεστιβάλ της Βενετίας αποκτά Market και Θερινό σινεμά! - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το Φεστιβάλ της Βενετίας αποκτά Market και Θερινό σινεμά!

Ειδήσεις | 30-4-2016 |

Το φετινό Φεστιβάλ της Βενετίας, που θα διεξαχτεί από τις 31 Αυγούστου μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου, στο Λίντο, φέτος θα έχει ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς η Mostra αποφάσισε να επαναφέρει φέτος το Market ταινιών, που θα έρθει με το όνομα Venice Production Bridge, το οποίο μάλιστα εκτός από ταινίες θα έχει και τηλεοπτικές αλλά και web σειρές!

Το market δεν θα είναι βέβαια όπως το τεράστιο Marche των Καννών ή το EFM του Βερολίνου, θα είναι όμως το δεύτερο μετά το Βερολίνο που θα έχει και σειρές πέρα από ταινίες.

To Market λοιπόν θα περιλαμβάνει αρκετές ταινίες που θα ψάχνουν χρηματοδότηση και άλλες που θέλουν να ολοκληρώσουν την χρηματοδότησή τους και να βρουν διανομή ή συμπαραγωγή. Για το 2016 υπολογίζεται ότι το Venice Production Bridge, θα έχει 40 projects σε τελική φάση παραγωγής με περίπου 18 -20 να έχουν ήδη περί το 70% του budget τους; 5-7 να είναι ντοκιμαντέρ, 5 Ευρωπαικές τηλεοπτικές σειρές, αλλά και Virtual Reality ‘films’  και web σειρές.

Το Venice Production Bridge θα πραγματοποιηθεί στο Hotel Excelsior στην Βενετία το διάστημα 1-5 Σεπτεμβρίου.

Κατά τα άλλα το Φεστιβάλ ανακοίνωσε επίσης ότι θα δημιουργήσει ένα νέο χώρο, 450 θέσεων, που θα βρίσκεται στο εξωτερικό του Φεστιβάλ και θα λειτουργεί σαν θερινός, προβάλλοντας ταινίες εκτός συναγωνισμού.

Δείτε επίσης: O Sam Mendes πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 73ου Φεστιβάλ της Βενετίας

Διαβάστε περισσότερα για: